facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Κάθε μήνα 30.000 διακοπές ρεύματος λόγω οφειλών

Κάθε μήνα η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε περίπου 30.000 καταναλωτές λόγω απλήρωτων λογαριασμών, όπως γνωστοποίησε στη Βουλή ο επικεφαλής της επιχείρησης, Αρθούρος Ζερβός.

Δήλωσε ωστόσο ότι η πλειονότητα των καταναλωτών παραμένει συνεπής στις υποχρεώσεις της, παρά τις συνθήκες κρίσης και υποστήριξε ότι τα προβλήματα δημιουργούνται «από τη μειονότητα πελατών της επιχείρησης, οι οποίοι είναι ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους και απαιτούν διακριτή μεταχείριση έναντι των υπόλοιπων πελατών, ζητώντας κατ’ επανάληψη μακροχρόνιους διακανονισμούς τους οποίους όμως κατά κανόνα δεν τηρούν».

Την αφορμή για την τοποθέτηση του Αρθ. Ζερβού έδωσε ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Βασίλη Οικονόμου για τις διακοπές ρεύματος σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, στο Θριάσιο Πεδίο. Η ΔΕΗ ανέφερε ότι οι διακοπές ρεύματος στην περιοχή δεν ξεπερνούν μηνιαίως τις 280 περιπτώσεις.

Εν τω μεταξύ, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου ενημέρωσε τη Βουλή πως «η ΡΑΕ βρίσκεται ήδη σε διαδικασία εκπόνησης νέου Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, στον οποίο περιλαμβάνονται προτάσεις για ευνοϊκή αντιμετώπιση των ευάλωτων καταναλωτών όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 52 του Ν. 4001/2011». Πρόκειται για οικονομικά ασθενείς οικιακούς πελάτες, πελάτες που έχουν συμπληρώσει το 70ό έτος της ηλικίας τους, με σοβαρά προβλήματα υγείας κ.λπ.

matrix24

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news