facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Ταφόπλακα στο καταρρέον σύστημα υγείας τα νέα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016

Ανακοίνωση σχετικά με το συζητούμενο Σχέδιο Νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016», εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

H χαριστική βολή στο ημιθανές Σύστημα Υγείας δίνεται με το συζητούμενο Σχέδιο Νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016», με το οποίο η ζωή των ασθενών, εν δυνάμει παίζεται «κορώνα-γράμματα».
Η κυβέρνηση δέσμια των εντολών της Τρόικα, έρχεται νομοθετικά να επισφραγίσει την πλήρη διάλυση του Συστήματος Υγείας και τη μετατροπή του σε «Ξέφραγο Αμπέλι», ανοίγοντας πεδίο δόξης λαμπρό στο επί θύραις «Καρτέλ» της Υγείας.
Ειδικότερα:

Με τις αντιεπιστημονικές διατάξεις περί υποχρεωτικής συνταγογράφησης της δραστικής ουσίας επιφυλάσσει για τους λειτουργούς υγείας το ρόλο του «εκτελεστικού αποσπάσματος» λογαριάζοντας χωρίς τον ξενοδόχο.

Εξακολουθεί να μεταχειρίζεται του ασφαλισμένους ως «οικονομικά υποζύγια» επιβαρύνοντας επιπλέον στις άδειες τσέπες τους 1 ευρώ ανά εκτελούμενη συνταγή και 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή σε νοσοκομείο παρά τα αμέτρητα χαράτσια που έχουν προηγηθεί. Έτσι τους φορτώνει την ανικανότητα της επίσημης πολιτείας να προστατέψει την υγεία του .

Παράλληλα επιχειρείται πέρα και πάνω από την απελευθέρωση του Ιατρικού Επαγγέλματος, το ξεχαρβάλωμα και η πλήρης κατάργηση του χαρακτήρα των Ιατρικών Εταιρειών Π.Φ.Υ.

Ο Ι.Σ.Α. είναι κάθετα αντίθετος στην κατάργηση υφιστάμενων βασικών διατάξεων και προϋποθέσεων που διασφαλίζουν τον ειδικό σκοπό και χαρακτήρα αυτών των Ιατρικών Εταιρειών, που αφορούν ιδιωτικούς φορείς Π.Φ.Υ. και εν τέλει τη Δημόσια Υγεία.

Κανένας δικαιολογητικός λόγος δεν υφίσταται, ώστε να καταργηθεί ο ειδικός και αποκλειστικός σκοπός, καθώς και να απαλειφθεί η υποχρεωτική αναφορά στην επωνυμία της εταιρείας του όρου «Ιατρική».

Και οι δύο καταργούμενες διατάξεις, αποτελούν ασφαλιστικές δικλείδες που επιτρέπουν την ορθή εποπτεία και τον έλεγχο των Ιατρικών Φορέων και των Ιατρικών Εταιρειών, που δεν είναι απλά εμπορικές εταιρείες, αλλά αντίθετα έχουν ως αντικείμενο το ύψιστο αγαθό της Υγείας.

Ο στόχος είναι προφανής και απροκάλυπτος, τείνουν να καταργήσουν τους ισχύοντες κανόνες άσκησης του Ιατρικού Λειτουργήματος στη χώρα μας.
Αν όλα αυτά δεν αποτελούν ντροπή και αίσχος για την Ελλάδα του 2012, ας μας πουν τι είναι

Για τις συνέπειες και τους κινδύνους που επιφυλάσσουν τα νομοθετούμενα μέτρα για την Υγεία των πολιτών, την ευθύνη θα φέρνουν στο ακέραιο, ως ηθικοί αυτουργοί, όσοι με την ψήφο τους τα εγκρίνουν.

Ως Ιατροί και Λειτουργοί της Υγείας καταδικάζουμε τα συγκεκριμένα μέτρα και την προσπάθεια μετάθεσης των ευθυνών στις πλάτες μας.

Ας γνωρίζουν όλοι, ότι όπως μας επιβάλλει ο Όρκος μας, θα αντιδράσουμε με κάθε τρόπο και μέσο για να προστατεύσουμε, σε καθημερινή βάση, το πολύτιμο αγαθό της Υγείας που μας εμπιστεύονται οι συμπολίτες μας, από τα Υγειοκτόνα μέτρα, που ελαφρά τη καρδία, νομοθετούνται αυτές τις μέρες στη Βουλή των Ελλήνων.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news