facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Κατά απολύσεων, υπέρ κινητικότητας προσωπικού η Task Force

Στο πλευρό της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρίσκεται η Τask Force, στηρίζοντας ανοιχτά τον υπουργό Αντ. Μανιτάκη, και τις «κόκκινες γραμμές», τις οποίες έχει θέσει για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Ο γενικός επιθεωρητής Οικονομικών Υποθέσεων της Γαλλίας Pierre Lepetit, μιλώντας ως εκπρόσωπος της Τask Force και του γαλλικού κράτους, σε ημερίδα για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας στο έργο της αξιολόγησης των δομών των υπουργείων, τάχθηκε κατά των απολύσεων και υπέρ της κινητικότητας του προσωπικού στο Δημόσιο.

«Να δείτε πώς θα οργανώσετε το σχέδιο κινητικότητας (mobility) των υπαλλήλων», συνέστησε την ελληνική πλευρά, ενώ συμβούλεψε το προσωπικό «για να διατηρήσει την εργασία του, να δεχθεί να αλλάξει υπηρεσία ή ακόμη και πόλη».

Ο ίδιος σημείωσε ότι «κάθε δημόσιος υπάλληλος έχει δικαίωμα σε δουλειά για πολλά χρόνια ακόμη και όλη του τη ζωή, αρκεί να δεχθεί κάποιες αλλαγές». Αναφορικά δε με τις απολύσεις, ο εκπρόσωπος του γαλλικού κράτους διερωτήθη «αν θα περισσέψει κόσμος γιατί πολλοί θα βγουν στη σύνταξη».

Στο ίδιο πνεύμα και ο διευθυντής της Task Force στην Ελλάδα Alain Scriban, ο οποίος αναφερόμενος στα βήματα που έχουν γίνει σε ό,τι αφορά το εγχείρημα της διοικητικής μεταρρύθμισης, τόνισε ότι «υπάρχει πολιτική βούληση για μεταρρυθμίσεις».

Ο υπουργός υπεραμυνόμενος της σκληρής μεταρρυθμιστικής προσπάθειας που καταβάλλεται επισήμανε ότι «ερχόμαστε σε ρήξη με μια βαθιά ριζωμένη παράδοση νομικισμού και φορμαλισμού, νομολαγνείας και τυπολατρίας».

Μίλησε ακόμη για ανάγκη «προγραμματισμού του προσωπικού» και «αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων, ενδεχομένως και με ανακατανομή των οργανικών θέσεων».

Υπογράμμισε ακόμη ότι το 2013 η διοικητική μεταρρύθμιση θα αρχίσει να συμβάλει δημοσιονομικά στη συνολική προσπάθεια της χώρας.

Ο κ. Μανιτάκης επίσης τόνισε ότι για την επιτυχία της διοικητικής μεταρρύθμισης είναι αναγκαία η εργασιακή ειρήνη και η πολιτική σταθερότητα, ενώ ζήτησε «διακομματική στήριξη και συναίνεση στους βασικούς της άξονες και κατευθύνσεις».

Ο υφυπουργός Μ. Βολουδάκης σημείωσε πως «είναι αδιανόητο να υπάρχουν συνολικές αρνήσεις επί της αρχής για την αξιολόγηση, καθώς είναι το μέσο που οδηγεί στην αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης».

kathimerini

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news