facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Goldman Sachs: «Οχι» σε νέα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα

«Πολύ σκληρά» είναι ήδη τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται στην Ελλάδα και ενδεχόμενες νέες περικοπές θα αποδειχθούν αντιπαραγωγικές όσον αφορά στη μείωση του ελλείμματος, λόγω των αρνητικών επιπτώσεων που θα έχουν τόσο στην ανάπτυξη όσο και στα φορολογικά έσοδα. Αντίθετα, είναι αναγκαίο να προωθηθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές.

Αυτά εκτιμά σε έκθεσή της η Goldman Sachs, στην οποία οι αναλυτές θεωρούν ότι η προσαρμογή που ζητάει η τρόικα θα έχει μια αρνητική επίπτωση στο ΑΕΠ της χώρας (4,5%) και υποστηρίζουν ότι το εμπροσθοβαρές του προγράμματος, δηλαδή η λήψη των 9 δισ. ευρώ από τα 13,5 δισ. ευρώ το 2013 ενέχει το ρίσκο αφενός να καταστεί αναποτελεσματικό το σχέδιο της προσαρμογής συνολικά, αφετέρου να υπάρξουν σοβαροί κραδασμοί στο πολιτικό σκηνικό.
Η Goldman Sachs εκφράζει επίσης την εκτίμηση ότι το επόμενο πακέτο της οικονομικής βοήθειας ύψους 31,5 δισ. ευρώ θα δοθεί τελικά στην Ελλάδα πριν τα τέλη Νοεμβρίου. Οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν κάθε λόγο να θέλουν να επιτευχθεί συμφωνία με την ελληνικά πλευρά, υποστηρίζει.
«Σε κάθε περίπτωση, έμφαση θα πρέπει να δοθεί στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Παρότι έχουν πραγματοποιηθεί κάποιες ήδη στην Ελλάδα, χρειάζονται περισσότερες, η επίδραση των οποίων στην ανάπτυξη, θα πάρει χρόνια» υπογραμμίζει.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news