facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Έκτακτο Eurogroup αποκλειστικά για την Ελλάδα την Τετάρτη...!!!

Η προοπτική διενέργειας ενός έκτακτου Eurogroup την Τετάρτη, αυστηρά επικεντρωμένου στο ελληνικό ζήτημα, είναι η πλέον πιθανή σύμφωνα με το σχεδιασμό των ευρωπαίων θεσμικών παραγόντων,

αφού η εξέλιξη των διαβουλεύσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους εκπροσώπους των δανειστών δεν έχει επιτρέψει την οριστικοποίηση της έκθεσης της τρόικας, αλλά και την ολοκλήρωση της συμφωνίας επί του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίστηκε και η αναβολή του Euro Working Group το οποίο είχε προγραμματιστεί για σήμερα και αύριο Παρασκευή, με το σκεπτικό ότι είναι σκόπιμο να δοθεί λίγος ακόμη χρόνος χρόνος στην τρόικα, ώστε να συμπληρωθεί η έκθεσή της.

O επικεφαλής του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Πάνος Τσακλόγλου δεν απέκρυψε τα όσα διαμείβονται μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων. Ωε εκ τούτων, ο κ. Τσακλόγλου ζήτησε μικρή παράταση της διαβούλευσης, επιστρέφοντας κατόπιν στην Ελλάδα με σκοπό να επανέλθει στις εργασίες του Euro Working Group την προσεχή Δευτέρα.

Τα τεχνικά κλιμάκια του Euro Working Group επρόκειτο να διαπραγματευθούν αφενός την έκθεση της τρόικας αφετέρου το χρηματοδοτικό κενό που θα δημιουργηθεί για την Ελλάδα έως το 2016, σε περίπτωση χρονικής επέκτασης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους αυτό θα μπορούσε να καλυφθει.

Βάσει της ενημέρωσης που υπήρξε από την πλευρά των δανειστών, το πρόγραμμα είναι οριστικό σε επίπεδο 95%, αφού απομένουν κάποιες τελευταίες, αν και απ' ό,τι φαίνεται όχι αμελητέες, «πινελιές». Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από το ΔΝΤ, το «πρόβλημα» εντοπίζεται μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων και όχι ανάμεσα στην τρόικα και την κυβέρνηση όπου και φέρεται να υπάρχει συμφωνία.

Συν τοις άλλοις, για διαβούλευση ήταν προγραμματισμένο να τεθούν και τα ζητήματα της τόνωσης της εποπτείας της διαδικασίας υλοποίησης του Μνημονίου, όπως και των αλλαγών στο πλαίσιο ανα-οριοθέτησης του ειδικού λογαριασμού που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος προς αποπληρωμή του δημόσιου χρέους.

newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news