facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι των ENERGA και HELLAS POWER

Για υποθέσεις διαφθοράς συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι των εταιρειών, παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος, ENERGA και HELLAS POWER.

Σε βάρος των πέντε στελεχών των δύο εταιρειών, για τους οποίους εκδόθηκε ήδη διάταξη για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους, ασκήθηκε από την Εισαγγελέα, Πόπη Παπανδρέου, συμπληρωματική δίωξη για τα αδικήματα της λαθρεμπορίας σε βαθμό κακουργήματος και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, στο πλαίσιο δράσης εγκληματικής οργάνωσης.

Οι συλληφθέντες, Αριστείδης Φλώρος, Αχιλλέας Φλώρος, Βασίλης Μηλιώνης, Στέφανος Σιαφάκας, οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή Σπ. Γεωργουλέα και έλαβαν προθεσμία για την Παρασκευή, προκειμένου να ετοιμάσουν τις απολογίες τους. Εκτός Ελλάδας βρίσκεται ο Χαράλαμπος Σμυρλιάδης ο οποίος, μέσω των συνηγόρων του ενημέρωσε τον ανακριτή ότι την Παρασκευή θα είναι στην χώρα και θα παρουσιαστεί ενώπιόν του.

Οι πέντε είναι ήδη κατηγορούμενοι καθώς έχει ασκηθεί εδώ και καιρό ποινική δίωξη σε βάρος τους, για υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος, καθώς εμφανίζονται να μην αποδίδουν στα κρατικά ταμεία τα ποσά που προβλεπόταν από τις συμβάσεις τους με για την εμπορία ρεύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα των εισαγγελικών αρχών προέκυψαν νέα επιβαρυντικά στοιχεία και νέοι τραπεζικοί λογαριασμό στο εξωτερικό.

Η ζημιά που, κατά το κατηγορητήριο, υπέστη το δημόσιο υπολογίζεται στα 200 εκατ. ευρώ.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news