facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Die Zeit: Oι Έλληνες δεν ξεχνούν κα Μέρκελ...

Die Zeit: Οι Έλληνες δεν ξέχασαν τους ανθελληνικούς τόνους γερμανικών ταμπλόιντ ή το έλλειμμα συμπόνιας της ίδιας της καγκελαρίου.

«Επίσκεψη της ψυχρής κυρίας», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος στην εβδομαδιαία εφημερίδα Zeit που διερωτάται: «(...) Έφτασαν τα μηνύματα της Μέρκελ και στους Έλληνες που βρίσκονταν πίσω από τα μπλόκα της αστυνομίας; Για να απαντήσει κανείς, θα έπρεπε να δει κανείς τους ανθρώπους που κάθονταν στα καφέ της Αθήνας και παρακολουθούσαν τις εικόνες της επίσκεψης: ασυγκίνητοι, ψυχροί, εν μέρει οργισμένοι.

Αυτοί οι Έλληνες δεν ξέχασαν την νεογουλιελμική ρητορική της αποπομπής (από το ευρώ) του βερολινέζου συνασπισμού. Ούτε τους ανθελληνικούς τόνους γερμανικών ταμπλόιντ. Ούτε το έλλειμμα συμπόνιας στις ομιλίες της Μέρκελ των προηγούμενων ετών.

Για πολλούς Έλληνες ήταν η επίσκεψη της ψυχρής κυρίας. Ορισμένοι ωστόσο χάρηκαν με την εγκαρδιότητα που έδειξαν Μέρκελ και Σαμαράς. Η θερμή αυτή ενέργεια θα ήταν καλό να αποθηκευτεί για το φθινόπωρο. Και αυτό γιατί η νέα κυβέρνηση Σαμαρά έχει ήδη σημαντικές δυσκολίες. Δεν έχει συμφωνήσει ακόμη στο πρόγραμμα περικοπών που έπρεπε να έχει αποφασιστεί προ πολλού.

Ο Σαμαράς θα πρέπει να φοβάται την επόμενη έκθεση της Τρόικας, από την οποία εξαρτάται η εκταμίευση της επόμενης δόσης. Διαφορετικά ελλοχεύει ο κίνδυνος χρεοκοπίας ήδη το Νοέμβριο. Ευτυχώς όμως όλα αυτά δεν ήταν θέμα αυτή τη φορά. Την ηλιόλουστη αυτή Τρίτη, Μέρκελ και Σαμαράς εργάστηκαν πάνω σε ένα ΄μικρό δάνειο συμπάθειας' για τις κακές στιγμές».

newsbomb

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news