facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Πού σκοντάφτει η «Αριάδνη»

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η επιχείρηση «Αριάδνη», καθώς οι ασφαλισμένοι θα πρέπει από το νέο έτος να περνούν από τον συμβολαιογράφο , προκειμένου να πραγματοποιήσουν οποιαδήποτε δημογραφική ή οικογενειακή αλλαγή με το… αζημίωτο βέβαια.

Ήδη αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε χθες τις επιφυλάξεις της για την αποδοτικότητα του προγράμματος, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν άλλα «εργαλεία» προς χρήση, ενώ ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας προτείνει στον υπουργό Εργασίας να συνεργαστούν, ώστε να λυθεί το ζήτημα… «ψηφιακά»!!!

Αναλυτικότερα, ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννης Βρούτσης ανακοίνωσε ότι από την 1 Ιανουαρίου του 2013 αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Αριάδνη», προκειμένου να περιοριστεί η χορήγηση παράνομων συντάξεων και επιδομάτων, η οποία όπως είπε στοιχίζει στα ταμεία 500 εκατ. ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, το πρόγραμμα θα δίνει τη δυνατότητα στα ασφαλιστικά ταμεία να έχουν ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για οποιαδήποτε αλλαγή στην οικογενειακή κατάσταση ή στα δημογραφικά δεδομένα των ασφαλισμένων, καθώς θα απαιτείται ειδικό συμβολαιογραφικό πιστοποιητικό, που θα κοινοποιείται σε όλα τα ταμεία εντός 24 ωρών μέσω των 3.200 συμβολαιογράφων που υπάρχουν στη χώρα.

Ωστόσο, το πρόγραμμα «Αριάδνη» θα στοιχίσει 4 εκατ. ευρώ ετησίως για τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς σε περιπτώσεις κηδείας το ποσό που θα αμείβονται οι συμβολαιογράφοι θα επιβαρύνει τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ με 3,2 εκατ. ευρώ ετησίως αναμένεται να επιβαρυνθούν οι πολίτες αφού στις περιπτώσεις γάμου ή διαζυγίου το ελάχιστο κόστος θα ανέρχεται στα 40 ευρώ.

Από την πλευρά του, ο κ. Βρούτσης υπεραμύνθηκε της υλοποίησης του προγράμματος, παρά τις ενστάσεις σχετικά με την εμπλοκή συμβολαιογράφων στην διαδικασία, τόσο ως προς το γραφειοκρατικό μέρος όσο και ως προς την αύξηση των εξόδων των ταμείων, δηλώνοντας «Καλύτερα να κατηγορηθώ ότι κάνω δώρο στους συμβολαιογράφους κι όχι ότι κάθομαι άπραγος απέναντι στις μαϊμού συντάξεις».

Φρένο από ΠΑΣΟΚ

Ο υπουργός Εργασίας θα πρέπει όπως όλα δείχνουν να πείσει και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την επιτυχία της επιχείρησης «Αριάδνη», καθώς αντιπροσωπεία του κόμματος κατά την διάρκεια συνάντησης εξέφρασε τις επιφυλάξεις της, αντιπροτείνοντας την χρήση των πληροφοριών και του εκσυγχρονισμού του ληξιαρχείων σε συνδυασμό με το ηλεκτρονικό σύστημα της ΗΔΙΚΑ, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να μην ψηφιστεί το μέτρο.

Ηλεκτρονική λύση από ΣΕΠΕ

«Οι εξαγγελίες τέτοιων συστημάτων και η επιβολή μιας νέας γραφειοκρατικής και οικονομικής επιβάρυνσης για τους πολίτες, με τη χρήση συμβολαιογραφικών πράξεων γάμου, διαζυγίου και θανάτου, ως εργαλείο για την πάταξη του φαινομένου δείχνει την αποσπασματική αντιμετώπιση αυτών που τη σχεδίασαν και την πρότειναν στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Ζητούμε άμεσα από τον υπουργό Εργασίας να συζητήσουμε και να αντιμετωπίσουμε από κοινού, ψηφιακά και χωρίς επιπλέον επιβαρύνσεις, το πρόβλημα», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας.

Μάλιστα ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι καμία λύση δεν μπορεί να δοθεί, όταν η πολιτεία δεν αξιοποιεί έγκαιρα και ουσιαστικά τη μεγάλη τεχνογνωσία και εμπειρία του ανθρώπινου δυναμικού και των επιχειρήσεων του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news