facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Κομισιόν: Πράσινο φως για την επιβολή φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές

Το πράσινο φως για την επιβολή φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές άναψε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για 10 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Πρόκειται για... τις Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Σλοβενία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Σλοβακία. Η Εσθονία έχει επίσης εκφράσει την επιθυμία της να συμμετάσχει, όμως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής, καμία σχετική επιστολή από τη χώρα.

Το σχέδιο προβλέπει την θέσπιση ενός φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές που θα φτάνει το 0,1% για τις μετοχές, τα ομόλογα και άλλα χρεόγραφα και 0,01% για τα άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα, ούτως ώστε να συγκεντρώνεται, σε ετήσια βάση, ένα ποσό περίπου 57 δισ. ευρώ στην κλίμακα της ΕΕ.

Τώρα μένει να συμφωνήσουν με την πρόταση αυτή οι 27 χώρες μέλη με ενισχυμένη πλειοψηφία και στη συνέχεια το Ευρωκοινοβούλιο να δώσει το πράσινο φως για να ισχύσει. Η Επιτροπή ελπίζει ότι θα η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί επιτυχώς μέχρι το τέλος του χρόνου.

Υπενθυμίζεται ότι οι 27 χώρες μέλη της ΕΕ δεν έχουν καταφέρει να συμφωνήσουν στην επιβολή ενός τέτοιου φόρου. Ωστόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε πως η επιβολή του δεν θα βλάψει τη λειτουργία της ενιαίας αγοράς της ΕΕ.

iapopsi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news