facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Αίτηση αποφυλάκισης υπέβαλε ο Ν. Ζήγρας

Ο εξάδελφος του Α. Τσοχατζόπουλου επανέλαβε το αίτημά του στις δικαστικές αρχές να φέρουν πίσω τα χρήματα από την Ελβετία

Με καταγγελίες ότι οι δικαστικές αρχές δεν αξιοποίησαν την πρότασή του να «φέρουν», με τη συναίνεσή του, τα χρήματα που έχουν μείνει στην Ελβετία στο όνομά του, συνοδεύει την αίτηση αποφυλάκισης που υπέβαλε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας.

Στην αίτηση για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους, ο Νίκος Ζήγρας, θεωρούμενος εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση πολιτικής διαφθοράς με επίκεντρο τα «ωφελήματα» από τις προμήθειες του υπουργείου Άμυνας, επικαλείται σειρά λόγων, με κυρίαρχους λόγους υγείας, για τους οποίους θα πρέπει να πάψει η προσωρινή του κράτηση.

Ο Ν. Ζήγρας καταγγέλλει ότι από το καλοκαίρι ο συνήγορός του ζήτησε να μεταβεί στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία «με κάποιο όργανο της ανάκρισης» και με την έγγραφη συναίνεσή του να πάρουν όσα χρήματα έχουν απομείνει στους λογαριασμούς που διατηρούνται στο όνομά του και, όπως υποστηρίζει, ανοίχθηκαν εν αγνοία του από τον Άκη Τσοχατζόπουλο -αίτημα που αγνοήθηκε από τις δικαστικές αρχές.

Όπως αναφέρει ο μέχρι πριν από μερικά χρόνια βασικός συνεργάτης του Τσοχατζόπουλου, οι εισαγγελικές αρχές απέρριψαν την πρόταση και επέμειναν στη δέσμευση των χρημάτων που έχουν απομείνει στην Ελβετία, με αποτέλεσμα να μην επιστρέψουν ποτέ στο ελληνικό Δημόσιο.

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, το ποσό ανέρχεται σε 2,2 εκατ. ελβετικά φράγκα, που εντοπίστηκαν στην Ελβετία (Morgan Stanley) σε λογαριασμούς που άνοιξε εν αγνοία του με το διαβατήριό του ο πρώην υπουργός.

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news