facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Στο δρόμο τα άτομα με αναπηρία για τις συντάξεις και τα επιδόματα

Κάλεσμα για συμμετοχή όλων των ατόμων με αναπηρία στην κινητοποίηση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) που θα πραγματοποιηθεί σε 37 Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) απηύθυνε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, Ιωάννης Βαρδακαστάνης σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στα γραφεία της Συνομοσπονδίας.

Η κινητοποίηση στην Αθήνα, παράλληλα με άλλες 36 πόλεις, θα γίνει αύριο στις 11 το πρωί μπροστά από τα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ, στη συμβολή των οδών Αγίου Κωνσταντίνου και Σωκράτους και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου.

Ο λόγος της κινητοποίησης αφορά περισσότερα από 70.000 ΑμεΑ, που όπως δήλωσε ο κ. Βαρδακαστάνης είναι επί μακρό χρονικό διάστημα, μέχρι και 14 μήνες, στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ και των οποίων η σύνταξη και το επίδομα έχει ανασταλεί μέχρι να γίνει η επανεξέταση από τις Υγειονομικές Επιτροπές και εκδοθεί η σχετική γνωμάτευση.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ χαρακτήρισε τα ΚΕΠΑ ως «μια δημοσιονομική-κοινωνική γκιλοτίνα» και μίλησε για «πρωτόγνωρη ανθρωπιστική κρίση για την οποία ευθύνεται αποκλειστικά το υπουργείο Εργασίας».

Η Συνομοσπονδία ζητάει την επαναχορήγηση της σύνταξης ή του προνοιακού επιδόματος αναπηρίας αναδρομικά, από την ημερομηνία αίτησης για επανεξέταση. Για όσους καταθέτουν από εδώ και στο εξής αίτηση, να οριστεί η αυτόματη ανανέωση της γνωμάτευσης που έχει λήξει, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία επανεξέτασης από τις Υγειονομικές Επιτροπές και εκδοθεί η νέα γνωμάτευση. Ακόμα, ζητάει ανανέωση του βιβλιάριου υγείας των ασφαλισμένων για όσο χρόνο βρίσκονται στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ, ενώ επιπλέον αιτείται τη θεσμική εκπροσώπηση της στο διοικητικό συμβούλιο του ΙΚΑ.

Ο κ. Βαρδακαστάνης τόνισε ότι είναι σαφώς υπέρ της διαφάνειας και της ορθής κατανομής των αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων, ωστόσο πρόσθεσε ότι «είναι απαράδεκτο λόγω των "αναπήρων μαϊμού" που δημιούργησε το πελατειακό κράτος να ενοχοποιούνται συλλήβδην οι ανάπηροι της χώρας» και ανέφερε ότι πρέπει να ξεκαθαριστεί προς πάσα κατεύθυνση ότι τα άτομα με αναπηρία μάχονται για την αξιοπρέπεια τους και ότι «πρέπει άμεσα να μπει ένας φραγμός σε πολιτικές που έχουν μετατρέψει το νέο σύστημα πιστοποίησης αναπηρίας σε τόπο βασανιστηρίου και εργαλείο δημοσιονομικού ελέγχου και περικοπής δαπανών για την ευπαθή ομάδα των ατόμων με αναπηρία»

nooz

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news