facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Αναβρασμός για τις αποκρατικοποιήσεις - Βουλευτές απειλούν με καταψήφιση

Παρά τις τροπολογίες στο νομοσχέδιο που αφορά στις αποκρατικοποιήσεις, βουλευτές από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. απειλούν να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αφορμή αποτελεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών το οποίο προβλέπει, ανάμεσα σε άλλα, την μείωση του ποσοστού του Δημοσίου σε ΔΕΚΟ, όπως είναι τα ΕΛΠΕ, η ΔΕΗ, ο ΟΠΑΠ, ο ΟΔΙΕ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, τα ΕΛΤΑ, ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς κ.α.

Στο ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον 10 βουλευτές απειλούν να καταψηφίσουν την ρύθμιση, καθώς ζητούν πριν από κάθε αποκρατικοποίηση να υπάρχει ενημέρωση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.

Μπροστά στον κίνδυνο καταψήφισης της ρύθμισης από το ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Οικονομικών κατέθεσε στη Βουλή σχετική τροπολογία η οποία όμως και πάλι δεν ικανοποιεί τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, καθώς δεν εξασφαλίζει ότι η γνώμη που θα εκφράσει η Βουλή για κάθε αποκρατικοποίηση θα είναι δεσμευτική.

"Εμείς δεν δίνουμε λευκή επιταγή", λένε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Ο εισηγητής του νομοσχεδίου, από το ΠΑΣΟΚ κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, μιλώντας στην Ολομέλεια, και αναφερόμενος στην τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι "σε μεγάλο βαθμό μπορεί να καλύψει αυτό που ζητάμε από την πρώτη μέρα".
Ωστόσο, οι 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είναι έτοιμοι να καταψηφίσουν δεν καλύπτονται από όσα είπε ο κ. Κουκουλόπουλος, με αποτέλεσμα το κλίμα να είναι ιδιαιτέρως τεταμένο εντός του ΠΑΣΟΚ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι στην ομιλία του ο κ. Κουκουλόπουλος ζήτησε την απόσυρση των διατάξεων που αφορούν στο επίδομα για το πετρέλαιο θέρμανσης, την ένταξη των τραπεζοϋπαλλήλων στον ΕΟΠΥΥ και τις κρίσεις των υπαλλήλων στις εφορίες.
Την ρύθμιση που αφορά στις αποκρατικοποιήσεις εξάλλου έχει ήδη δηλώσει ότι θα την καταψηφίσει και η Δημοκρατική Αριστερά, με αποτέλεσμα να είναι αμφίβολο αν η ρύθμιση θα περάσει τελικά την Τρίτη, όταν δηλαδή έχει προγραμματιστεί η ονομαστική ψηφοφορία.

news247

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news