facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Πηγές υπουργείου Οικονομικών:Δεν αποκλείεται το "ατύχημα"

"Δεν αποκλείεται το "ατύχημα", λένε πηγές του υπουργείου Οικονομικών, εννοώντας ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας επαρκούν οριακά. Αυτό μετέδωσε πριν από λίγο το MEGA, αναφέροντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι οι προαπαιτούμενες πράξεις για την εκταμίευσης της δόσης των 31,5 δισ ευρώ να ψηφιστούν πριν από τις 12 Νοεμβρίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί το Εurogroup, αλλά και να έχει κατατεθεί ο προϋπολογισμός. 

Η ελληνική πλευρά περιμένει μία θετική δήλωση για τις προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής, όμως επικρατεί ανησυχία για το πώς θα διατυπωθεί η δήλωση αυτή στα συμπεράσματα, δεδομένου ότι αυτή την ώρα συγκρούονται ο Φρανσουά Ολαντ με την Άνγκελα Μερκελ για το θέμα της επιτήρησης των τραπεζών. Σε κάθε περίπτωση, η ελληνική κυβέρνηση αποτιμά θετικά τη δήλωση της τρόικας και αναμένει σύντομα να καταλήξουν σε συμφωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν "κλειδώσει" τα δημοσιονομικά για δύο έτη στα 13,5 δισ ευρώ, με 7,5 δισ περικοπές και συντάξεις για το 2013-2014, ενώ "αγκάθι" παραμένουν τα εργασιακά.

Η ελληνική πλευρά ζητά να παραμείνουν οι τριετίες μέχρι η ανεργία να φτάσει το 10% και να μην υπάρξει μεγάλο "μαχαίρι" στις αποζημιώσεις των εργαζομένων.

enikos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news