facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Είναι οριστικό: Εκχωρείται σε ιδιώτες το λιμάνι της Πάτρας - Μέχρι τον Μάρτιο ο διαγωνισμός

"Κλείδωσε" οριστικά η πορεία ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Πάτρας. Στη σύσκεψη που συνεκλήθη χθες στο Μαξίμου παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι υποδομές που θα περιέλθουν στο Ταμείο Ιδιωτικοποίησεων, μεταξύ των οποίων και το λιμάνι της Πάτρας.

"Τελειώσαμε με τα προαπαιτούμενα", είπε στους δημοσιογράφους ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά το τέλος της σύσκεψης.

Θυμίζουμε ότι προαπαιτούμενη δράση (prior action) για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ είναι για την Τροϊκα η μεταβίβαση στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων του λιμανιού της Πάτρας. Ειδικότερα, ανάμεσα στα 21 μέτρα υψηλής προτεραιότητας για την εκταμίευση της δόσης είναι η μεταβίβαση στο Ταμείο των περιουσιακών στοιχείων των λιμανιών Ελευσίνας, Λαυρίου, Ηγουμενίτσας Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Καβάλας, Κέρκυρας, Πάτρας, Ηρακλείου, Ραφήνας. Θα παναλάβουμε ότι με δεδομένο ότι ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας είναι άγνωστο αν από τα υπο μεταβίβαση περιουσιακά στοιχεία θα εξαιρεθούν οι χώροι που έχει συμφωνηθεί να αποδοθούν στον Δήμο Πατρέων.

Δέσμευση της κυβέρνησης είναι μέχρι τον Μάρτιο του 2013 να βγει στον "αέρα" ο διαγωνισμός για την εκχώρηση του λιμανιού σε ιδιώτες.

Βγαίνοντας από την σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό ο κ. Στουρνάρας δήλωσε: «Τελειώσαμε τον συντονισμό για τα προαπαιτούμενα. Όσον αφορά στο εργασιακό η τρόικα ήταν αρνητική και για το επίδομα γάμου και για την επεκτασιμότητα της σύμβασης. Για το μεν πρώτο λέει ότι είναι κάτι που έχει ψηφιστεί ενώ το δεύτερο δεν ισχύει σε κανένα μέρος του κόσμου. Η Τρόικα αρνήθηκε και την κύρωση από την βουλή των ιδιωτικοποιήσεων και σωστά, κατά την άποψή μου, αφού δεν θα ερχόταν κανένας επενδυτής αν έπρεπε η κάθε ιδιωτικοποίηση να περάσει από την Βουλή».

Από την πλευρά του, λίγο νωρίτερα ο κ. Λυκουρέντζος δήλωσε ότι έγινε γενική συζήτηση για τα προαπατούμενα και πρόσθεσε ότι πάνε όλα καλά και ότι σύντομα εντός των προσεχών ημέρων θα κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο προς ψήφιση στην Βουλή.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, εντός των προσεχών ημέρων τα αρμόδια υπουργεία θα αποστείλουν τις ρυθμίσεις στην γραμματεία της κυβέρνησης που θα ενοποιήσει το κείμενο του πολυνομοσχεδίου. Το πακέτο των μέτρων θα έλθει προς ψήφιση στην Βουλή την επόμενη εβδομάδα, στις 5 Νοεμβρίου. Θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος μέχρι τις 7 του μήνα. Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να φέρει το σύνολο των ρυθμίσεων σε ένα άρθρο.

thebest

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news