facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

«Είχε νυχτερινό μαγαζί, ομάδα μπάσκετ, εξοχικό, σκάφος και τζιπ»

Νέα κατάθεση για το οικονομικό σκάνδαλο του δήμου Θεσσαλονίκης

Τον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Λεμούσια, στενό συνεργάτη του τέως δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, «κάρφωσε» υπάλληλος του δήμου, ο οποίος κατέθεσε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται για 11η μέρα η πολύκροτη υπόθεση της «μαύρης τρύπας» των 51,4 εκατ. ευρώ στα ταμεία του κεντρικού δήμου.

«Είχε ευχέρεια μαζί του. Μιλούσαν ελεύθερα», κατέθεσε ο Φ. Σκαμπαρδώνης - υπάλληλος του δήμου- αναφερόμενος στις σχέσεις του Μ. Λεμούσια με τον βασικό κατηγορούμενο για το οικονομικό σκάνδαλο, πρώην υπάλληλο της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου, Παναγιώτη Σαξώνη. Η τοποθέτηση του συγκεκριμένου μάρτυρα, που εργαζόταν επί σειρά ετών στο ίδιο γραφείο με τον Π. Σαξώνη και ήταν επιφορτισμένος με την απόδοση των εισφορών προς το ΙΚΑ, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τον ισχυρισμό του Μ. Λεμούσια, ότι ναι μεν γνώριζε τον συγκατηγορούμενό του αλλά δεν διατηρούσε σχέσεις μαζί του.

Ο Φ. Σκαμπαρδώνης αναφέρθηκε στον πολυτελή βίο που έκανε ο Π. Σαξώνης. «Είχε νυχτερινό μαγαζί, ομάδα μπάσκετ, εξοχικό, σκάφος, οδηγούσε τζιπ», είπε, τονίζοντας ότι άρχισε να εμφανίζει όλα αυτά τα περιουσιακά στοιχεία μετά το 1998, οπότε ανέλαβε τη δημαρχία ο Β. Παπαγεωργόπουλος.

Σε ό,τι αφορά το νυχτερινό κέντρο που διατηρούσε ο προφυλακιστέος για την υπόθεση Π. Σαξώνης, τόνισε ότι στο κατάστημα αυτό δούλευαν κατά καιρούς διάφοροι δημοτικοί υπάλληλοι, «βγάζοντας» ένα «έξτρα» εισόδημα. Μεταξύ αυτών -όπως είπε- ήταν ο νυν βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Χρυσής Αυγής, Αντώνης Γρέγος, με τον οποίο, μάλιστα, «μοιραζόταν» το ίδιο γραφείο στο δήμο.

Σε ερώτηση του δικαστηρίου για τα μετρητά που εκταμίευε ο ίδιος για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών, σημείωσε ότι έπαιρνε μία το πολύ δύο φορές το χρόνο 4 με 5 χιλιάδες ευρώ, την ίδια ώρα, που ο Π. Σαξώνης -σύμφωνα με την προ ημερών κατάθεση της οικονομικής επιθεωρήτριας- έπαιρνε δεκάδες χιλιάδες ευρώ ανά τακτά διαστήματα.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο.

Για την υπόθεση κατηγορούνται ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος, τρεις αντιδήμαρχοι Οικονομικών, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου, Μ. Λεμούσιας, και άλλοι 13 υπάλληλοι, μεταξύ αυτών ο πρώην ταμίας Π. Σαξώνης

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news