facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Σταθερός ο κατώτατος μισθός μέχρι το τέλος του Προγράμματος

Σταθερός παραμένει ο κατώτατος μισθός μέχρι το τέλος του Προγράμματος και αναβαθμίζεται το ΣΕΠΕ. Δεν θα δημιουργηθούν ειδικές οικονομικές ζώνες, δεσμεύτηκε ο Ιω. Βρούτσης.
Ο κατώτατος μισθός που διαμορφώθηκε στα 586 ευρώ θα διατηρηθεί σε αυτό το επίπεδο μέχρι το τέλος του Προγράμματος παρά τα όσα περιγράφει το Μνημόνιο, δεσμεύτηκε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Κατά τη δευτερολογία του στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, την οποία ενημέρωσε για τις εξελίξεις στα εργασιακά, και απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών ο κ. Βρούτσης «έκλεισε» το θέμα των ειδικών οικονομικών ζωνών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα υπάρξουν στην Ελλάδα ειδικές οικονομικές ζώνες. Με βρίσκει αντίθετο κάτι τέτοιο και προσωπικά ως προς την πολιτική μου πρόταση».

Ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε εξάλλου ότι αμέσως μετά τα μέτρα, θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο με το οποίο θα αναβαθμίζεται ο ρόλος του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) η σημασία και η αποτελεσματικότητά του και θα θωρακίζει νομικά τους επιθεωρητές που εργάζονται εκεί.

Σχετικά με τον κατώτατο μισθό, ο κ. Βρούτσης εξήγησε πως εισάγεται ο μηχανισμός που θέτει ένα δίχτυ προστασίας ως κατώτατος μισθός για όλους και από κει και πέρα θα μπορούν να χτίσουν με συλλογικές διαπραγματεύσεις ελεύθερα, πάνω από αυτό το μισθό, οι κοινωνικοί εταίροι. «Είμαστε σ' ένα μεταβατικό στάδιο και απαιτείται η ωριμότητα για την οποία έχω εμπιστοσύνη και θα βρούμε τον βηματισμό μας», είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει ότι «την ωριμότητα αυτή την είδαμε στην πράξη όταν υπογράφηκαν οι μεγάλες κλαδικές συμβάσεις ξενοδοχοϋπαλλήλων, εμπόρων και των εργαζόμενων στα ιδιωτικά νοσοκομεία πολύ πάνω από τον κατώτατο μισθό».

Πάντως, ο υπουργός Εργασίας εξέφρασε την πίστη του πως από το 2013, έτος κατά το οποίο τα δημοσιονομικά στοιχεία δείχνουν πως θα έχουμε μια προσέγγιση δημοσιονομικού πλεονάσματος σε πρωτογενές επίπεδο 1% που βάζει την Οικονομία σε άλλη τροχιά θα επέλθει η προσδοκώμενη ανάπτυξη που θα αναχαιτίσει την ανεργία.

kathimerini

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news