facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Οικιακά φωτοβολταϊκά: τέλος στον “κορεσμό” στην Πελοπόννησο έβαλε η ΡΑΕ

Την άρση του καθεστώτος “κορεσμού” για τα οικιακά φωτοβολταϊκά στην Πελοπόννησο έδωσε την Τετάρτη (10/10) η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Η απόφαση της ΡΑΕ βασίστηκε σε στοιχεία του διαχειριστή δικτύου διανομής (ΔΕΔΔΗΕ). Τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ έδειξαν ότι το όριο κορεσμού των 1900 Μεγαβάτ είναι “στα χαρτιά” καθώς τα έργα ΑΠΕ που λειτουργούν στην Πελοπόννησο είναι ισχύος 450 Μεγαβάτ και τα φωτοβολταϊκά σε στέγες που υπάγονται στο σχετικό πρόγραμμα του ΥΠΕΚΑ είναι μόλις 4 Μεγαβάτ.

Η ανακήρυξη της Πελοποννήσου ως κορεσμένο δίκτυο είχε προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα φωτοβολταϊκά, ενώ φορείς του κλάδου επισήμαιναν ότι ο κορεσμός είναι “εικονικός” και ζητούσαν άρση του αδιεξόδου.

Από την πλευρά της η ΡΑΕ έχει προτείνει εξυγίανση των φακέλων με θέσπιση διαδικασίας εγγυοδοσίας από τους υποψήφιους επενδυτές στη φάση της δέσμευσης του ηλεκτρικού χώρου, ώστε να αφαιρεθούν οι ανενεργές άδειες, αλλά και μείωση της προθεσμίας κατασκευής του έργου από την ημέρα λήψης όρων σύνδεσης, διάστημα που ανέρχεται σήμερα στα τέσσερα χρόνια για τα αιολικά και στους 18 μήνες για τα φωτοβολταϊκά.

Πέραν της Πελοποννήσου, το όριο κορεσμού πλησιάζουν η νότια Εύβοια και η Θράκη.

econews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news