facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Σαφάρι ΣΔΟΕ για όσους δεν πληρώνουν φόρους

Νέο σχέδιο δράσης καταστρώνει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), με στόχο να εντοπίσει όλες τις περιπτώσεις φοροδιαφυγής.

Η σειρά μέτρων θα περιλαμβάνει το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών σε Ελλάδα και εξωτερικό, έλεγχο περιουσιακών στοιχείων, έλεγχο εταιρειών offshore και μεταβιβάσεις σκαφών αναψυχής.

Σύμφωνα με το «ΒΗΜΑ», μεταξύ των μέτρων της πρώτης γραμμής του ΣΔΟΕ είναι το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, τόσο για νομικά όσο και για φυσικά πρόσωπα. Σε όσες περιπτώσεις διαπιστώνονται διαφορές χρημάτων που δεν καλύπτονται από τα φορολογηθέντα εισοδήματα, τότε θα δεσμεύονται και θα δημεύονται κινητά, ακίνητα αλλά και χρήματα. Στο στόχαστρο του Σώματος μπαίνουν όσοι πραγματοποίησαν σε ετήσια βάση πιστώσεις ή χρεώσεις άνω των 300.000 ευρώ. Οι τράπεζες θα παρέχουν σε ηλεκτρονική μορφή τα αρχεία, στα οποία αποτυπώνονται τα στοιχεία φυσικών προσώπων που διέθεταν από το 2000 και μετά τραπεζικούς λογαριασμούς. Θα ελεγχθούν επίσης όλες οι συναλλαγές στο εξωτερικό από 100.000 ευρώ και άνω.

Επίσης, με στόχο την πάταξη του λαθρεμπορίου θα γίνει online σύνδεση των τελωνείων με το ΣΔΟΕ. Θα διενεργούνται φυσικοί έλεγχοι στις εισαγωγές εμπορευμάτων και ειδικά από την Τουρκία.

Στο στόχαστρο του Σώματος μπαίνουν και offshore εταιρείες, αφού στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται περίπου 18.300 εξωχώριες εταιρείες, στις οποίες μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένας έλεγχος.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news