facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Αλλάζει το τρέχον ΕΣΠΑ για να δοθούν λεφτά σε μικρομεσαίους και απασχόληση

Τη μεταφορά 300 εκατ. ευρώ από τον τομέα «Ψηφιακή Σύγκλιση» προς το πρόγραμμα της Ανταγωνιστικότητας & Επιχειρηματικότητας και κυρίως προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τη μεταφορά 82 εκατ. από την «διοικητική μεταρρύθμιση» στο «Πρόγραμμα Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», για την αντιμετώπιση της ανεργίας, καθώς και άλλες ανακατανομές πόρων του ΕΣΠΑ, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης.

Επιστρέφοντας από τις Βρυξέλες, όπου επιχείρησε να περισώσει κονδύλια που δεν απορροφήθηκαν από το ΕΣΠΑ και πολύ μεγάλες μειώσεις που επίκεινται για το επόμενο ΕΣΠΑ, ο κ. Χατζηδάκης παρουσίασε σήμερα την αναθεωρημένη πρόταση που κατέθεσε στην Κομισιόν. Είπε ότι το ΕΣΠΑ 2007-2013 είχε σχεδιασθεί το 2005- 6, σε ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον χωρίς κρίση και ύφεση και γι΄αυτό είναι αναγκαία η αναθεώρησή του με τα νέα δεδομένα και «για να μη χαθούν οι σχετικοί πόροι από διάφορα προγράμματα». 

Η πρόταση αναθεώρησης του ΕΣΠΑ που κατατέθηκε στην Κομισιόν και η απόφαση αναμένονται τον Νοέμβριο, δίνει έμφαση σε τρεις τομείς:

-Στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω νέου κύκλου προκήρυξης κρατικών ενισχύσεων για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.

-Στη στήριξη της παραγωγικής επιχειρηματικότητας μέσω του νέου Επενδυτικού Νόμου.

-Στη στήριξη του εξαγωγικού χαρακτήρα των ελληνικών επιχειρήσεων.

Εκτός από την μεταφορά 300 εκατ. από την ψηφιακή σύγκληση στην Ανταγωνιστικότητα -επιχειρηματικότητα και 82 εκατ. από τη διοικητική μεταρρύθμιση στην απασχόληση θα υπάρξει και εσωτερική ανακατανομή πόρων στα ΠΕΠ, χωρίς αλλαγή του συνολικού προϋπολογισμού, χάρη στη μεταφορά ορισμένων έργων των ΠΕΠ στα τομεακά προγράμματα: Προσπελασιμότητα και Περιβάλλον, εξοικονομούνται πόροι μέσα στα ΠΕΠ, για την ενίσχυση των δράσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (500 εκατομμύρια για την προκήρυξη για τις ΜμΕ, 330 εκατομμύρια για το Εγγυοδοτικό Ταμείο για τις ΜμΕ).

eklogika

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news