facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Στη φυλακή ο Σμπώκος

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου ο γενικός γραμματέας εξοπλιστικών προγραμμάτων Γιάννης Σμπώκος. Ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνείται την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος, όταν βρέθηκε σε δεινή οικονομική κατάσταση, απαιτούσε χρήματα από τον ίδιο θεωρώντας ότι έλαβε «ωφελήματα» εκ της θέσεώς του στη Διεύθυνση Εξοπλισμών, στο υπουργείο Αμυνας.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, εξηγεί και τις αναφορές του πρώην υπουργού στις σημειώσεις του περί των χρημάτων που ζητούσε. Φέρεται μάλιστα να υποστηρίζει ότι δεχόταν απειλές για την ζωή του και ότι είχε απειληθεί τηλεφωνικά και από την Βίκυ Σταμάτη.

Το 2010 επίσης, όπως φέρεται να τονίζει, είχε καεί και το αυτοκίνητο του. Για τον ισχυρισμό Ζήγρα ότι «μαύρα» χρήματα επενδυθήκαν μέσω της χρηματιστηριακής εταιρείας του πεθερού του, ο Γ.Σμπώκος το αρνήθηκε λέγοντας ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει ελεγχθεί.

Ο Γ.Σμπώκος απολογούνταν από τις 12 το μεσημέρι στον ανακριτή Γ.Μαλλή, στον οποίο κατέθεσε υπόμνημα 160 σελίδων στο οποίο διατυπώνει τις θέσεις έναντι του βαρύτατου κατηγορητηρίου που σχηματίστηκε σε βάρος του.

Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, που συνελήφθη με ένταλμα του ανακριτή, κατέστη κατηγορούμενος μετά τους ισχυρισμούς στις συμπληρωματικές απολογίες του Νίκου Ζήγρα. Και η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου υποστήριξε στον ανακριτή ότι ο Σμπώκος σύστησε για λογαριασμό του Τσοχατζόπουλου εξωχώρια εταιρεία.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος επίσης σε κατασχεθέντα χειρόγραφα του εμφανίζεται να ζητά χρήματα από τον πρώην στενό συνεργάτη του τον οποίο κατηγορεί ότι δεν τήρησε τις συμφωνίες τους. Ο κατηγορούμενος πάντως έξω από το ανακριτικό γραφείο δήλωσε ότι είναι αθώος και ότι θα τα πει όλα στον ανακριτή.

Νωρίτερα απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερη χωρίς όρους η πρώην σύζυγος του Τσοχατζόπουλου, Γκουντρούν Μολντενάουερ.
Σε υπόμνημα που παρέδωσε στον ανακριτή η κατηγορούμενη αρνείται την κατηγορία σε βάρος της και φέρεται να εξαπολύει βολές για την Βίκυ Σταμάτη από τη στιγμή που μπήκε στη ζωή του πρώην υπουργού.
«Κάθ' όλη τη διάρκεια της έγγαμης συμβίωσής μας με τον Άκη Τσοχατζόπουλο η ζωή μας ήταν μετρημένη, δεδομένου ότι εκ της ιδιοσυγκρασίας μου διήγαγα πάντα σεμνό τρόπο διαβίωσης χωρίς οικονομικές ακρότητες και υπερβολές, ενώ προσπαθούσα να διαφυλάττω διαρκώς τον εαυτό μου και τα τέκνα μου μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας» είπε.
Η κατηγορούμενη επισημαίνει ότι η Βίκυ Σταμάτη και ο τρόπος ζωής που ακολουθούσε οδήγησε σε πλήρη διάλυση των σχέσεών της με τον πρώην υπουργό και τονίζει ότι δεν θα μπορούσε να συμμετέχει σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η Γκουντρούν Τσοχατζοπούλου παραδέχεται το κατηγορητήριο του ανακριτή, ότι έβαλε 50.000 ευρώ σε λογαριασμό του επιχειρηματία και συγκατηγορούμενού της Γιώργου Σαχπατζίδη το 2008, αλλά τονίζει ότι έκανε χάρη στον πρώην σύζυγό της. Τέλος για το σπίτι στο Ψυχικό, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο αγοράστηκε με παράνομο χρήμα, η κατηγορούμενη υποστηρίζει ότι μετά το διαζύγιο με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, πουλήθηκε η κοινή τους οικία στα Μελίσσια και με τα χρήματα αυτά σε συνδυασμό με κάποια από τα εισοδήματα του Άκη Τσοχατζόπουλου έγινε η αγορά του επίμαχου ακινήτου.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news