facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Απαγορεύονται εφεξης, οι επισχέσεις εργασίας στο ΕΣΥ

Τέλος από δω και στο εξής οι επισχέσεις εργασίας στους γιατρούς που ανήκουν στο Ε.Σ.Υ. Αυτό γνωμοδότησε ομόφωνα το Δ Τμήμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, γνωμοδότηση την οποία έκανε αποδεκτή χθες ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Πιο συγκεκριμένα, στην υπ.αριθμ.276/10 γνωμοδότηση για τις έννομες συνέπειες της επίσχεσης εργασίας των ιατρών του Ε.Σ.Υ. ορίζεται ότι οι ιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας δεν δικαιούνται, ως δημόσιοι υπάλληλοι, να προβαίνουν σε επίσχεση εργασίας, λόγω οφειλόμενων αμοιβών από δεδουλευμένες εφημερίες.

Παράλληλα, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους απεφάνθη ότι οι γιατροί των Δημόσιων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας «δεν δικαιούνται μισθού και λοιπών αποδοχών κατά το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο προβαίνουν σε επίσχεση της μελλοντικής τους εργασίας», καθώς και ότι ο χρόνος αυτός δεν υπολογίζεται για την καταβολή σε αυτούς επιδόματος χρόνου υπηρεσίας και δεν λαμβάνεται υπόψη για τη βαθμολογική τους εξέλιξη όσων εξ αυτών υπηρετούν σε Κέντρα Υγείας.

«Με την απόφαση αυτή του Υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, διασφαλίζεται η νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον στις μονάδες του Εθνικού Συστήματος Υγείας» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΥΚΑ, ενώ για το θέμα ήδη υπήρξαν οι πρώτες αντιδράσεις από την πλευρά των νοσοκομειακών γιατρών.

iatropedia

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news