facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Αντίθετοι στη συνταγογράφηση με δραστική ουσία οι φαρμακοβιομήχανοι

Για οικονομικά συμφέροντα πίσω από την επιμονή της τρόικας για συνταγογράφηση με δραστική ουσία κάνει λόγο η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΕΦ Θεόδωρος Κωλέτης ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ότι η υποχρεωτική συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία σε συνδυασμό με την υποχρεωτική χορήγηση του φθηνότερου φαρμάκου από τον φαρμακοποιό, θα έχει ολέθριες συνέπειες για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία οδηγώντας την αγορά στην πλήρη εξάρτηση από εισαγόμενα φάρμακα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η εφαρμογή του μέτρου θα οδηγήσει σε απαξίωση των γενοσήμων, μέσω της μετατροπής τους σε απλά εμπορικά προϊόντα χωρίς σήμα, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μονοπωλίου στη φαρμακευτική ενημέρωση για τα εισαγόμενα, προστατευόμενα με πατέντα, ακριβότερα φάρμακα.

Σύμφωνα με τους φαρμακοβιομήχανους, η συνταγογράφηση με δραστική θα επιφέρει αύξηση της δαπάνης, καθώς αφήνει αλώβητη τη δαπάνη για τα προστατευμένα με πατέντα φάρμακα, μετατοπίζει τη συνταγογράφηση σε ακριβότερα φάρμακα και επιβάλει σταδιακά ολιγοπωλιακές συνθήκες στην αγορά.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news