facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Η πάταξη της φοροδιαφυγής: Φοροφυγάς για... τέσσερις τυρόπιτες!

Οι τέσσερις τυρόπιτες αξίας 4 ευρώ που μετέφερε με το αυτοκίνητό του ένας αρτοποιός στη Λάρισα ήταν αρκετές για να οδηγήσουν τους άνδρες του ΣΔΟΕ Θεσσαλίας στο να του αφαιρέσουν την άδεια και τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματός του για 15 ημέρες!

Στο σχετικό έγγραφο της ΔΥΟ Λάρισας, αναφέρεται ότι ο αρτοποιός μεταφέρε τις τυρόπιτες, χωρίς τα απαραίτητα συνοδευτικά φορολογικά στοιχεία, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την τιμωρία του…

Όπως δήλωσε ο ίδιος:

Σε επαγγελματικό φορτηγό, γεμάτο με τιμολόγια όλα νόμιμα, κοντά 650 κιλά αρτοπαρασκευάσματα, βρέθηκαν τέσσερις τυρόπιτες χωρίς συνοδευτικό χαρτί, που ήταν καθαρά για ιδία χρήση.

«Αφού με έστειλαν από τον Άννα στον Καΐάφα, στο τέλος έφαγα τόση ειρωνεία και ύβρη από τον προϊστάμενο της ΔΟΥ που με έδιωξε, παρόλο που του μιλούσα πολύ ήρεμα».

Μάλιστα, σα να μην έφταναν όλα αυτά στο τέλος ο προϊστάμενος του τόνισε: «Αφού είστε παράνομος κύριε θα πληρώσετε. Τι το περάσατε εδώ;»

Από το αυτοκίνητο αφαίρεσαν την άδεια κυκλοφορίας, τις πινακίδες και επέβαλλαν πρόστιμο ύψους 800 ευρώ για τις «ασυνόδευτες» τυρόπιτες.

«'Τιμωρήθηκα σκληρά για τέσσερις τυρόπιτες κι αναρωτιέμαι πόσο σκληρά θα τιμωρηθούν όσοι κλέβουν δις. Αν ποτέ τιμωρηθούν» δηλώνει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

«Πρόκειται για μία κωμικοτραγική ιστορία που μας δείχνει σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο ελεγκτικός μηχανισμός της χώρας», ανέφερε ο κ. Χρόνης Ισαακίδης, Γενικός Γραμματέας Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας.


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news