facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Βρούτσης: Καθυστερεί η απονομή συντάξεων λόγω έλλειψης προσωπικού

Στις μαζικές αποχωρήσεις υπαλλήλων, κυρίως κατά το 2011, οφείλεται σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση η καθυστέρηση στις εγκρίσεις για απονομή συντάξεων. Τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον ίδιο, αναφέρουν... τόσο τη δυσχέρεια των ασφαλιστικών ταμείων να ανταποκριθούν στον όγκο των αιτήσεων, όσο και για τις καθυστερήσεις στις οποίες υποβάλλονται οι πολίτες που καταθέτουν τα χαρτιά τους για συνταξιοδότηση.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο του υπουργού Εργασίας:

Στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ο αριθμός αιτήσεων συνταξιοδότησης που βρίσκονται σε εκκρεμότητα μέχρι 30.09.2012, ανέρχεται σε 85.333 για κύρια σύνταξη και 71.653 για επικουρική.

Ο μέσος χρόνος αναμονής μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης συνταξιοδότησης είναι 11 μήνες για τα υποκαταστήματα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αττικής και Πειραιά και 10 μήνες για την υπόλοιπη Ελλάδα. Προσωρινή σύνταξη έχει χορηγηθεί σε 37.124 αιτούντες κύριας σύνταξης.

Στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ), όπου ο αριθμός των εισερχομένων αιτήσεων για λήψη εφάπαξ βοηθήματος βαίνει αυξανόμενος, οι ανεκτέλεστες αιτήσεις για χορήγηση εφάπαξ ανέρχονται σε 56.500 περίπου.

e-go

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news