facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Δικαστές προς Σουλτς: Τα μέτρα επιβάλλονται κατά τρόπο άνισο

Επιστολή για την κρίσιμη κατάσταση της χώρας απέστειλε στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου, ζητώντας του παράλληλα την στήριξή του.

Στην επιστολή η κ. Θάνου αναφέρει ότι τα οικονομικά μέτρα επιβάλλονται κατά τρόπο άνισο και σε βάρος των εργαζομένων και συνταξιούχων, οι οποίοι «πέραν του ότι είναι οι οικονομικά ασθενέστεροι, είναι και απόλυτα συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις αφού ο φόρος που αναλογεί παρακρατείται εκ των προτέρων από τον μισθό τους».

Όπως αναφέρει η πρόεδρος της ΕΔΕ, ο κρατικός μηχανισμός μέχρι τώρα δεν μπόρεσε να βρει τους φοροφυγάδες έτσι ώστε να μην είναι αναγκαίες οι νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Οι παραλείψεις αυτές, αναφέρει η κ. Θάνου καταλογίζονται από τον ελληνικό λαό στην κυβέρνηση και στην τρόικα ενώ δημιουργούν αγανάκτηση και προκαλούν έντονες κοινωνικές αντιδράσεις.

Παράλληλα, κάνει εκτενή αναφορά στις περικοπές των αποδοχών των δικαστικών που ήδη έγιναν και σε αυτές που έχουν δρομολογηθεί να γίνουν και οι οποίες συνολικά ανέρχονται στο «υπερβολικό και παράλογο ποσοστό του 60%», προειδοποιώντας ότι θα προκαλέσουν μεγάλο πρόβλημα στην άσκηση των καθηκόντων των δικαστικών λειτουργών και στην ομαλή λειτουργία της Δικαιοσύνης.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news