facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Οι διορισμένοι του ΓΑΠ πώς θα πληρώσουν τις φωτοβολταϊκές επιδοτήσεις;

Τραγελαφικές καταστάσεις στην αγορά των φωτοβολταϊκών - Ο ΑΔΜΗΕ τρέχει και δεν φτάνει τώρα με την επιλογή του να ορίσει την τιμή της επιδοτούμενης κιλοβατώρας από φωτοβολταϊκά στα 0,55 ευρώ

Τα αποτελέσματα των αποφάσεων που πήραν στο... πόδι οι άνθρωποι που διόρισε στον ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, πρώην κλάδου της ΔΕΗ) ο Γιώργος Παπανδρέου έχουν αρχίσει να... αχνοφαίνονται.

Πριν λίγες ημέρες το newsbomb.gr, σας αποκάλυψε για το... δώρο ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ που είναι έτοιμος να κάνει ο ΑΔΜΗΕ στη σύμπραξη Siemens, Nexans, Prysmian, ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ.

Πυροβολώντας εξ επαφής την ελληνική βιομηχανία, επιχειρεί να αναθέσει στη Siemens (και τους συνεταίρους της στη σύμπραξη) το έργο της διασύνδεσης των Κυκλάδων με την ηπειρωτική Ελλάδα με υποβρύχια καλώδια, αντικείμενο διεθνή δημοσίου διαγωνισμού του, που επιχορηγείται και από κοινοτικούς πόρους.

Σε λίγο καιρό όμως τα στελέχη του ΑΔΜΗΕ θα πρέπει να λογοδοτήσουν και για τις αποφάσεις που πήραν αναφορικά με την υπόθεση των φωτοβολταϊκών, καθώς το «κανόνι» ετοιμάζεται να σκάσει.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς φωτοβολταϊκών, όταν ξεκίνησε η επιδότηση ένα «μεγάλο και φωτεινό» μυαλό του ΑΔΜΗΕ εισηγήθηκε σε μια ηλιόλουστη χώρα η τιμή της επιδοτούμενης κιλοβατώρας από φωτοβολταϊκά να είναι στα 0,55 ευρώ.

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες αλλά και οι υπουργοί υπέγραψαν την πρόταση και το έκαναν νόμο του κράτους!

Όλα αυτά όταν στην Αμερική η επιδότηση ήταν (το 2008) 0,35 δολάρια και στην συννεφιασμένη Γερμανία περίπου 20% χαμηλότερα.

Πριν λίγους μήνες το ΥΠΕΚΑ προχώρησε σε μείωση των εγγυημένων τιμών για όλες τις κατηγορίες φωτοβολταικών συστημάτων χωρίς αναδρομική ισχύ.

Τι συμβαίνει λίγα χρόνια μετά;

Το τέλος ΑΠΕ στους λογαριασμούς έχει τετραπλασιαστεί από τότε που θεσμοθετήθηκε και για να πληρώνει το συνεχώς διογκούμενο έλλειμμα λόγω της υπερβολικά καθορισμένης τιμής, πρέπει να οκταπλασιαστεί.

Και όλα αυτά επειδή κάποιος το όρισε αυθαίρετα στα 0,55 ευρώ, χωρίς να σκεφτεί από που θα έρθουν αυτά τα λεφτά για να πληρωθούν οι παραγωγοί.

Παράγοντες της αγοράς υποστηρίζουν ότι το σωρευτικό έλλειμμα του ΑΔΜΗΕ σε 5 χρόνια θα φτάσει το ένα δισ. ευρώ!

Και το αποτέλεσμα;

Οι φωτοβολταϊκές επιδοτήσεις που δεν μπορούν να πληρωθούν, δεν θα πληρωθούν!

Και με τα δάνεια που πήρε ο κόσμος για την εγκατάσταση τι θα γίνει; Ποιος θα τα πληρώσει;

Η ανικανότητα και η ασχετοσύνη στο μεγαλείο τους!

newsbomb

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news