facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Ιδού το έγγραφο που εκθέτει το ΙΚΑ

Μπορεί το ΙΚΑ και η Διοίκηση του σε επίσημο δελτίο τύπου να αναφέρει ως δήθεν εξωπραγματικούς, ανεύθυνος και ανυπόστατος ισχυρισμούς τα όσα αναφέρονται στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα του HOT DOC για τη ρύθμιση στον όμιλο ΞΥΝΗ, ωστόσο η αλήθεια είναι αρκετά διαφορετική.

Τo www.koutipandoras.gr δημοσιεύει το αποκαλυπτικό έγγραφο των υπηρεσιών του ΙΚΑ, με το οποίο δίνεται η δυνατότητα στον όμιλο ΞΥΝΗ να ρυθμίσει τις οφειλές του. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο, παρέχεται η δυνατότητα στον όμιλο ΞΥΝΗ να αποπληρώσει τις οφειλές του σε 4.700 δόσεις και χρονικό ορίζοντα αποπληρωμής το 2.404. Πιο απλά παρέχεται η δυνατότητα να εξοφλήσει τις οφειλές του σε 400 χρόνια.

Το έγγραφο εκθέτει ανεπανόρθωτα τόσο τη διοίκηση του ΙΚΑ όσο και τον ίδιο τον οργανισμό. Την ίδια ώρα που οφειλέτες των 1000 ευρώ καλούνται να αποπληρώσουν τις οφειλές τους σε δύο δόσεις, διάφοροι μεγαλοοφειλέτες καταφέρνουν να ρυθμίσουν με εξωπραγματικό τρόπο τα χρέη τους.

Οι ευνοϊκές ρυθμίσεις ομως σε μεγαλοφοφειλέτες δεν είναι και η μοναδική πρόκληση από την πλευρά του οργανισμού. Με τον ίδιο τρόπο το ΙΚΑ έχει προβεί σε ευνοϊκή ρύθμιση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να ρυθμίσουν τα χρεή τους. Ο στόχος ωστόσο δεν είναι αυτή καθαυτή η πληρωμή. Και αυτό διότι με τον τρόπο αυτό τα κόμματα κατορθώνουν να εξασφαλίσουν την απαιτούμενη ασφαλιστική ενημερότητα, ωστε να πάρουν τις επιχορηγήσεις απο τον κρατικό προϋπολογισμο προεκλογικά και στη συνέχεια ποιούν τη νήσσαν. Έπειτα, ακολουθούν νέες ρυθμίσεις για τα χρέη τους με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος χρεών, με μόνο θύμα τον έλληνα φορολογούμενο.

Άλλωστε όπως αποκαλύψαμε στο HOT DOC τα δύο μεγάλα κόμματα οφείλουν στο ΙΚΑ περίπου 2 εκατ. ευρώ.

koutipandoras

ΣΧΕΤΙΚΑ: Καταγγελία Γ. Κυρίτση για σκανδαλώδη ρύθμιση οφειλών στο ΙΚΑ