facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΓΣΕΕ: Παράνομη η εκ περιτροπής εργασία της μιας ημέρας

Δικαστικό φρένο στην εκ περιτροπής εργασίας της μιας ημέρας βάζει το Μονομελές Πρωτοδικείο Θήβας με τη 263/2012 απόφασή του. Σύμφωνα με το Πρωτοδικείο, η επιβολή εκ περιτροπής εργασίας μιας ημέρας την εβδομάδα ισοδυναμεί με απόλυση και υποκρύπτει την επιθυμία του εργοδότη να αποφύγει την καταβολή αποζημίωσης απόλυσης, ειδικά όταν ο εργαζόμενος έχει και πολλά χρόνια προϋπηρεσίας. Επίσης αναγνωρίζει ότι εφόσον ο εργαζόμενος έχει επιφυλαχθεί για τα δικαιώματά του, δεν είναι απαραίτητο να εγκαταλείψει την εργασία του και να αναλάβει τους κινδύνους ενός δικαστικού αγώνα, αλλά μπορεί να συνεχίσει την εργασία του με τους νέους όρους και στη συνέχεια να δώσει το δικαστικό αγώνα για τον παράνομο χαρακτήρα της μεταβολής.

Την ίδια ώρα σε έκθεσή του ο Συνήγορος του Πολίτη αναγνωρίζει την καταχρηστικότητα της μονομερούς επιβολής εκ περιτροπής εργασίας σε εργαζόμενες μετά από άδεια μητρότητας. Εν τω μεταξύ το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος υπό τον Γιάννη Παναγόπουλο θα δεχτεί σήμερα στη 1.30 το μεσημέρι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στον απόηχο των σκληρών διαπραγματεύσεων κυβέρνησης - τρόικας για τα εργασιακά.  

«Η κυβέρνηση οφείλει έστω για μία φορά να αρνηθεί τις παράλογες απαιτήσεις, σε διαφορετική περίπτωση οι συνέπειες και οι κινητοποιήσεις θα είναι απροσδιόριστες», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ μετά την εμπλοκή που σημειώθηκε στις διαπραγματεύσεις για τις αλλαγές στα εργασιακά στον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα, η ΓΣΕΕ ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες για τον ουσιαστικό έλεγχο κάθε λίστας φοροφυγάδων και όπου απαιτείται να υπάρξει δήμευση περιουσιών με συνοπτικές διαδικασίες. «Δεν είναι ανεκτό πλέον ολόκληρη η κοινωνία να οδηγείται στην απόγνωση και στην εξαθλίωση επειδή η κυβέρνηση δεν μπορεί ή δεν θέλει να επιβάλει να πληρώσουν για την κρίση εκείνοι που τη δημιούργησαν και συνεχίζουν να τη διευρύνουν», επισημαίνει η Συνομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.

express

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news