facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Aποφασισμένος να καταθέσει τα μέτρα χωρίς τη ΔΗΜΑΡ ο Αντώνης Σαμαράς

Το μήνυμα του πρωθυπουργικού επιτελείου, το οποίο έχει μεταφερθεί και στη ΔΗΜΑΡ, είναι ότι... ο κυβερνητικός σχεδιασμός θα υλοποιηθεί χωρίς άλλες καθυστερήσεις, ανεξάρτητα από τις όποιες τελικές αποφάσεις λάβει ο Φώτης Κουβέλης. Επενδύοντας, αν χρειαστεί, σε κοινοβουλευτικό μέτωπο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ο Αντώνης Σαμαράς προεξοφλεί ότι τα επώδυνα μέτρα θα περάσουν από τη Βουλή.

Επίσης, μετά την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, προετοιμάζεται να βάλει σε εφαρμογή ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο με πρωταρχικό στόχο την αναχαίτιση μιας βαθύτερης ύφεσης.

«Ολα θα κριθούν στο αναπτυξιακό πεδίο», λέει ο πρωθυπουργός σε συνομιλητές του, ενώ επαναλαμβάνει με έμφαση ότι μετά την καταβολή της δόσης «θα εγκατασταθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης», δίνοντας το στίγμα του δικού του σχεδιασμού.

Στο Μαξίμου έχουν αρχίσει μάλιστα να καταρτίζουν ένα πρόγραμμα περιοδειών του κ. Σαμαρά στην περιφέρεια, καθώς το στοίχημα είναι να γίνουν στοχευμένες αναπτυξιακές κινήσεις σε τοπικό επίπεδο. Και αυτό διότι κρίνεται ότι τα τοπικά προγράμματα θα τρέξουν πιο γρήγορα, δημιουργώντας σε συντομότερο διάστημα έσοδα, θέσεις απασχόλησης και νέες ευκαιρίες σε κάθε περιοχή.

Ο πρωθυπουργός ευελπιστεί το επόμενο διάστημα να δοθούν στην χώρα επιπλέον 13 δισ. ευρώ από δόσεις που εκκρεμούν από τη δανειακή σύμβαση, απελευθέρωση μεγαλύτερων κονδυλίων από το ΕΣΠΑ, καθώς και αυξημένα κονδύλια μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων που θα διοχετευθούν σχεδόν στο σύνολό τους στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το ζητούμενο, όπως αναγνωρί-ουν, είναι να αποφευχθούν κυβερνητικοί κλυδωνισμοί και κοινωνικές εκρήξεις που θα βγάλουν την κυβέρνηση συνεργασίας και το πολιτικό σκηνικό εκτός τροχιάς.

newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news