facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Φόρος 45% από το υπουργείο Οικονομικών στα εμβάσματα που βγήκαν στο εξωτερικό

Με ποσοστό 45% θα φορολογηθούν οι Έλληνες που έσπευσαν να «φυγαδεύσουν» εμβάσματα ύψους 22 δισ. ευρώ στο εξωτερικό εν μέσω κρίσης. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση, σκοπεύει να αξιοποιήσει τη λίστα με τους 54.000 Έλληνες που έβγαλαν στο εξωτερικό ποσά άνω των 100.000 ευρώ, και τα οποία δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές δηλώσεις τους. Το υπουργείο Οικονομικών σκοπεύει να ζητήσει φόρο 45% για τα ποσά αυτά. Ήδη η εφορία ετοιμάζεται να καλέσει τους πρώτους 15.000, με προσωπική επιστολή, ώστε να πληρώσουν πρόσθετους φόρους 2,25 δισ. ευρώ για απόκρυψη εισοδημάτων που υπερβαίνουν τα 5 δισ. ευρώ, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του «Έθνους». Τα ειδοποιητήρια αυτά, αναμένεται να έχουν σταλεί μέχρι και τα τέλη του μήνα.

Όπως προκύπτει από την περιβόητη λίστα, τα ποσά των καταθέσεων που απέσυραν από τις ελληνικές τράπεζες και τα μετέφεραν σε τράπεζες του εξωτερικού ήταν πολύ μεγαλύτερα από τα εισοδήματα που είχαν δηλώσει τα τελευταία χρόνια στην Εφορία.
Η απόκλιση μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων και των καταθέσεων του εξωτερικού υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ για τον καθέναν. Μάλιστα το συνολικό ύψος της διαφοράς μεταξύ δηλωθέντων εισοδημάτων και εμβασμάτων φθάνει τα 5 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά οι καταθέσεις τους φθάνουν τα 7 δισ. ευρώ.

Με την πρόσκληση που θα λάβουν από την εφορία, οι μεγαλοκαταθέτες αυτοί, θα πρέπει είτε να δικαιολογήσουν τη διαφορά μεταξύ των εμβασμάτων και των δηλωθέντων εισοδημάτων, είτε να πληρώσουν φόρο με βάση την κλίμακα και με συντελεστή 45% επί της διαφοράς, δηλαδή στα αδήλωτα εισοδήματα. Μάλιστα, καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τροποποιητική φορολογική δήλωση για τα συγκεκριμένα έτη, εντός προθεσμίας 10-15 ημερών. Στη δήλωση αυτή, θα μπορούν να δικαιολογήσουν τη διαφορά που αποκάλυψε η διασταύρωση των στοιχείων μεταξύ των εμβασμάτων και των δηλωθέντων εισοδημάτων. Για όσους δεν πληρώσουν τους έξτρα φόρους το ΣΔΟΕ θα προχωρήσει σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και στην επιβολή προστίμων.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται η εφημερίδα «Τα Νέα», ενδέχεται κατά τη συνέχιση των διασταυρώσεων να προκύψουν και άλλες περιπτώσεις, καθώς έχουν εντοπιστεί χιλιάδες φορολογούμενοι για τους οποίους δικαιολογείται μέρος των εμβασμάτων που έστειλαν στο εξωτερικό.

athina984.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news