facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ελέγχθηκαν οι 334. Εστάλησαν τα αποτελέσματα στις ΔΟΥ

Το ΣΔΟΕ έχει ζητήσει από τις τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών 5.000 προσώπων (φυσικών και νομικών) και μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί 334 έλεγχοι, τα αποτελέσματα των οποίων έχουν ήδη διαβιβαστεί στις αρμόδιες ΔΟΥ για την επιβολή των προβλεπόμενων φόρων και προστίμων.

Τα παραπάνω γίνονται γνωστά σε έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Αντώνη Μπέζα.

Όπως αναφέρει ο υφυπουργός, με βάση το Ν. 3926/2004, οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ έχουν πρόσβαση και λαμβάνουν οποιαδήποτε πληροφορία ή στοιχείο που αφορά ή σχετίζεται με την άσκηση του έργου και της αποστολής τους, ύστερα από σχετική υπηρεσιακή εντολή, μη υποκείμενοι σε περιορισμούς διατάξεων περί απορρήτου, υποχρεούμενοι όμως στην τήρηση των διατάξεων περί εχεμύθειας του Υπαλληλικού Κώδικα.

Στο πλαίσιο εφαρμογής των παραπάνω διατάξεων, οι Περιφερειακές και Επιχειρησιακές Διευθύνσεις του ΣΔΟΕ έχουν ζητήσει από τις τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών περίπου 5.000 προσώπων (φυσικών και νομικών). Σε εκτέλεση των αιτημάτων αυτών, οι τράπεζες αποστέλλουν συνεχώς στοιχεία.

«Μέχρι στιγμής με βάση τα στοιχεία που έχουν αποστείλει οι τράπεζες στις προαναφερθείσες υπηρεσίες, έχουν ολοκληρωθεί 334 έλεγχοι τα αποτελέσματα δε αυτών έχουν ήδη διαβιβαστεί στις αρμόδιες ΔΟΥ για την επιβολή των προβλεπόμενων φόρων, προστίμων», ενημερώνει ο κ. Μαυραγάνης.

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news