facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Τσιγγάνος εισέπραξε επιστροφή ΦΠΑ από 28 Εφορίες!

Ο 45χρονος φέρεται να... "βαφτίστηκε" αγρότης και δείχνοντας στους εφόρους δύο πλαστά τιμολόγια, να εισέπραξε κατ’ επανάληψη την επιστροφή φόρου για αγροτικά προϊόντα.

Όπως διαβάζουμε στο taxydromos.gr ο τσιγγάνος, ο οποίος εδρεύει μεταξύ Αλιβερίου και Σοφάδων, με τα τιμολόγια - μαϊμού ζήτησε μεγάλα ποσά από 28 συνολικά Εφορίες!

Ούτε η πρώτη, ούτε η δεύτερη, ούτε η… 28η Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία, στις οποίες πήγε για την είσπραξη επιστροφής ΦΠΑ, αντιλήφθηκαν την πλαστότητα των εγγράφων. Επιπλέον ουδείς διαπίστωσε ότι το ίδιο αίτημα επιστροφής ΦΠΑ είχε υποβληθεί και εγκριθεί από δεκάδες άλλες γειτονικές Εφορίες.

Ερωτήματα δε γεννώνται με ποιον τρόπο το πράσινο φως της είσπραξης του φόρου δόθηκε από πλήθος Εφοριών,όταν απόφαση του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει σαφώς ότι η αίτηση επιστροφής υποβάλλεται από τον δικαιούχο αγρότη στη ΔΟΥ που διαθέτει τμήμα ελέγχου στη χωρική αρμοδιότητα, της οποίας ασκεί μία από τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις του.

Το κουβάρι της υπόθεσης συνεχίζουν να ξεμπλέκουν στελέχη του ΣΔΟΕ Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τις κεντρικές υπηρεσίες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, καθώς οι αιτήσεις και οι εγκρίσεις πληρωμής ΦΠΑ για τον 45χρονο τσιγγάνο, βγήκαν από τα όρια της Θεσσαλικής περιφέρειας.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, ο αγρότης - μαϊμού, ο οποίος έχει συλληφθεί από την Αστυνομία, μετά από συντονισμένη επιχείρηση με το ΣΔΟΕ στην 29η κατά σειρά Εφορία, στην οποία πήγε για να εισπράξει, έκανε χρήση δύο εικονικών τιμολογίων για αγροτικά προϊόντα αξίας 50.000 ευρώ περίπου.

Τα δύο αυτά τιμολόγια, ζητώντας την επιστροφή φόρου 11%, πήγαινε στη μία μετά την άλλη Εφορίες, ξεκινώντας από το Βόλο, τη Νέα Ιωνία, τον Αλμυρό, την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, φτάνοντας μέχρι τη ΔΟΥ της Θήβας, που αποτέλεσε τον τελευταίο σταθμό της "περιοδείας" του και το σημείο της σύλληψής του.

Ταρίφα 6.000 ευρώ

Από κάθε Εφορία η… ταρίφα ήταν 6.000 ευρώ, ποσό που εισέπραττε επί του συνόλου των τιμολογίων και με έναν απλό πολλαπλασιασμό (επί 28) η απάτη που στήθηκε σε βάρος του Δημοσίου αγγίζει τις 168.000 ευρώ!

Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ γύρω από υποθέσεις εικονικών και πλαστών τιμολογίων και παράνομης επιστροφής ΦΠΑ, οδήγησε σε πανομοιότυπα τιμολόγια, τα οποία είχαν κατατεθεί σε περισσότερες από μία εφορίες από τον ίδιο "παραγωγό" και για τα ίδια "αγροτικά προϊόντα".

Με τα στοιχεία του δικαιούχου αναζητήθηκαν τα ίχνη του και σε άλλες Εφορίες. Τα αποτελέσματα των πρώτων ερευνών αποτέλεσαν σοκ: το ίδιο πρόσωπο είχε αφήσει τα αποτυπώματά του από 28 συνολικά Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες!

Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και επικεντρώνονται στο πώς τα δύο τιμολόγια αγροτικών προϊόντων περιήλθαν στα χέρια του 45χρονου τσιγγάνου. Στην παρούσα φάση φαίνεται ότι οι διωκτικές αρχές έχουν οδηγηθεί στα χνάρια ενός τουλάχιστον συνεργού του.

Την ίδια ώρα ερευνώνται τυχόν ευθύνες υπαλλήλων που υπέγραψαν για την έγκριση της επιστροφής, δίχως να έχει προηγηθεί, όπως αποδείχθηκε, σοβαρός έλεγχος, αλλά και αν παρόμοιες υποθέσεις απάτης έχουν συμβεί στη Θεσσαλία.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news