facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Δένουν τα καράβια στα λιμάνια για 24 ώρες

Εικοσιτετράωρη απεργία αποφάσισε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου για τα πληρώματα όλων των κατηγοριών πλοίων με έναρξη τη 00:01 ώρα μετά τα μεσάνυχτα και λήξη στις 24.00 το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Με την απεργία αυτή, η ΠΝΟ διαμαρτύρεται για τα νέα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, που πλήττουν και τον κλάδο των ναυτεργατών και προειδοποιεί ότι αυτή θα είναι μόνο η αρχή του προγράμματος των πρωτοβουλιών που πρόκειται να αναληφθούν για τον κλάδο.

«Δυόμισι χρόνια ύστερα από την υπαγωγή της χώρας μας στον μηχανισμό στήριξης Ευρωπαϊκής Ένωσης - Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που οδήγησε στην υπογραφή των σχετικών Μνημονίων και των Εφαρμοστικών Νόμων, οι ναυτεργάτες, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, αλλά και οι οικογένειές τους, βιώνουν μια άνευ προηγουμένου κατεδάφιση σειράς εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων τους», αναφέρει η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της.

Η εκτελεστική επιτροπή συνεδρίασε σήμερα και στο τραπέζι έπεσαν τα θέματα της υπογραφής των συλλογικών συμβάσεων εργασίας των ναυτεργατών, οι ανεξόφλητες οφειλές αποδοχών στα πληρώματα, αλλά και η αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των Ελλήνων ναυτικών, που φέρεται να επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών.

Επίσης στην σημερινή συνεδρίαση, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση σειράς επαφών με εφοπλιστικές εταιρείες της Ακτοπλοΐας τις αμέσως επόμενες ημέρες, προκειμένου να υπάρξει μια εφ΄ όλης της ύλης συζήτηση για τα προβλήματα του κλάδου (όροι εργασίας και αμοιβής, οργανικές συνθέσεις, δεκάμηνη απασχόληση, κλπ.) με τελικό ορίζοντα και στόχο την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των πληρωμάτων στο χώρο της Ακτοπλοΐας.

Επίσης, συζητήθηκαν και οι ατομικές συμβάσεις εργασίας που επιθυμούν κάποιες εταιρείες για τα πληρώματά τους, προκειμένου να δίνονται κάποια μπόνους τους μήνες με τη μεγαλύτερη κίνηση. Για το θέμα αυτό, η ΠΝΟ αντιδρά και ζητεί την εφαρμογή της υπάρχουσας συλλογικής σύμβασης εργασίας, απ' όλες τις εταιρείες.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news