facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία στις 18/10

Και πάλι στους δρόμους ετοιμάζεται να κατέβει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Οι διοικήσεις τους ετοιμάζουν μια νέα 24ωρη απεργία στις 18 Οκτωβρίου, όταν και θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

24ωρη γενική πανελλαδική απεργία για την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και η τρόικα, τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν με την ΑΔΕΔΥ, εξαγριώνουν όλο και περισσότερα τμήματα του ελληνικού πληθυσμού.

Ως ΓΣΕΕ, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παναγόπουλος, ζήτησε να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση, αλλά μέχρι στιγμής μόνο ο κ. Κουβέλης απάντησε θετικά, ενώ χαρακτήρισε "απαράδεκτο" το ότι δεν έχουν λάβει καμία απάντηση από το γραφείο του πρωθυπουργού ούτε από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.

Την Τρίτη, στις 16/10, το προεδρείο της ΓΣΕΕ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να συζητήσουν το νέο πακέτο μέτρων.

Έτοιμοι να προχωρήσουν σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις δήλωσαν οι δύο πρόεδροι των συνδικάτων, την ημέρα κατάθεσης και της ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου που θα περιλαμβάνει τα μέτρα.

"Μεγάλη μάχη" για να μην περάσουν τα μέτρα είναι έτοιμα να δώσουν τα συνδικάτα, τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παπαγόπουλος και πρόσθεσε:

"Εκτιμήσαμε τις δράσεις των τελευταίων εβδομάδων. Και την εκπεφρασμένη διάθεση των συνδικάτων να δώσουν αυτή τη μεγάλη μάχη για να μην περάσουν τα μέτρα. Για να μην υλοποιηθεί ένα απαράδεκτο μείγμα κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής που σπρώχνει τη χώρα στην ύφεση και το λαό της στη φτώχεια και έχει την υπογραφή μνημόνιο1, μνημονιο2 και ό,τι τα συνοδεύουν. Εμείς θα συνεχίσουμε την αγωνιστική μας δράση προς κάθε κατεύθυνση".

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Κώστας Τσικρικάς είπε:

"Έχουν εφαρμόσει μια πολιτική, πραγματικά εσωτερικής υποτίμησης. Με το ιδεολόγημα ότι έτσι θα μπορέσουν οι οικονομίες της περιφέρειας και του νότου να ανακάμψουν, να αποκτήσουν ανταγωνιστικότητα. Αλλά αυτό που έχουμε βιώσει εδώ και τρία χρόνια είναι ότι συρρικνώνονται διαρκώς οι μισθού,μειώνεται το διαθέσιμο εισόδημα, μειώνεται η ζήτηση, ενισχύεται η ύφεση και η ανεργία. Δηλαδή δημιουργείται αυτό που λέγεται με όρους οικονομικούς, σπιράλ θανάτου".

Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην γενική απεργία της 18ης Οκτωβρίου και την συγκέντρωση που οργανώνει στην Ομόνοια στις 10:30 το πρωί.

Σε νέες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας κατά των μέτρων που προωθούνται θα προχωρήσουν την ερχόμενη Δευτέρα έξω από το υπουργείο Εργασίας οι επιστημονικοί φορείς δικηγόρων, δικαστικών επιμελητών, γιατρών, φαρμακοποιών και μηχανικών.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news