facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Επιμένουν για απολύσεις 15.000 υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2012

«Όχι» στο σχέδιο διαθεσιμότητας 15.000 δημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος του έτους είπε χθες η τρόικα, η οποία ζητά να καλυφθεί ο συγκεκριμένος στόχος με απολύσεις.

Αυτός ήταν και ο λόγος που υπήρξε εμπλοκή κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους κ. Π. Τόμσεν, Μ. Μορς και Κ. Μαζούχ χθες αργά το απόγευμα στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης και ο υφυπουργός Μανούσος Βολουδάκης αποχώρησαν από το κτίριο της οδού Νίκης ύστερα από συζητήσεις μιάμισης ώρας.

Σύμφωνα με το Έθνος, υπήρξε εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας, καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών εμμένουν στην απαίτησή τους για απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος του χρόνου καθώς θεωρούν ότι το μοντέλο της διαθεσιμότητας δεν θα φέρει άμεσα αποτελέσματα.
της τρόικας.

Χθες αναπτύχθηκε το σχέδιο του υπουργείου για το πώς θα βγουν σε διαθεσιμότητα μέχρι το τέλος του έτους 15.000 υπάλληλοι.

Ειδικότερα, έχει υπολογιστεί πως 11.000 υπάλληλοι ανήκουν σε τρεις κατηγορίες. Είναι οι «επίορκοι», οι «εξαφανισμένοι» και οι «ανεπαρκείς», οι οποίοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα ύστερα από συνεδριάσεις και γνωμοδοτήσεις υπηρεσιακών συμβουλίων. 

Επίσης στο υπουργείο υπολογίζουν ότι 4.000 εργαζόμενοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα μετά τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημόσιων φορέων που θα υλοποιηθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Τα στελέχη της τρόικας εκτίμησαν ότι δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθεί το σχέδιο αυτό μέσα σε δυόμισι μήνες και κυρίως στο σκέλος του που αφορά υπαλλήλους οι οποίοι έχουν υποπέσει σε παραπτώματα, προβάλλοντας το σκεπτικό ότι απαιτεί χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news