facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Κατέληξαν στο πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ κυβέρνηση και τρόικα

Όλη η δόση των 31,5 δισ. ευρώ αναμένεται στα μέσα Νοεμβρίου

Στα μέσα Νοεμβρίου περιμένει η Κυβέρνηση όλη τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ, ενώ η έκθεση βιωσιμότητας του χρέους αναμένεται πριν από τις αμερικάνικες εκλογές (6 Νοεμβρίου), δήλωσε πριν λίγο ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών μετά τη συνάντηση με την τρόικα.

«Τα μέτρα είναι 13,5 δισ. ευρώ, τελεία και παύλα. Τα έχουμε βρει όλα τα μέτρα. Έχουμε κλείσει σε όλα. Οι δαπάνες 11 δισ. ευρώ και οι φόροι περίπου 2,5 δισ. ευρώ», ξεκαθάρισε το στέλεχος, προσθέτοντας πως είμαστε κοντά σε συμφωνία για την επιμήκυνση. «Η τρόικα δουλεύει με βάση σενάρια επιμήκυνσης. Χωρίς την επιμήκυνση τα μέτρα θα ήταν 18 δισ. ευρώ», σημείωσε.

Όπως τόνισε υπάρχουν τρόποι να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους, ωστόσο σημαντικότερη παράμετρος είναι τι υποθέσεις διατυπώνονται για τις προοπτικές ανάπτυξης.

«Για την ύφεση βρήκαμε συμβιβαστική λύση. Εμείς λέγαμε 3,8%, αυτοί έλεγαν 5% και κάτι. Συμφωνήσαμε τα σενάρια να δουλευτούν με 4,2% για το 2013», υπογράμμισε το κυβερνητικό στέλεχος. Σημείωσε ωστόσο πως έχουν μείνει σε εκκρεμότητα ορισμένα διαρθρωτικά προβλήματα στις αγορές προϊόντων, στην αγορά εργασίας και στην φορολογική μεταρρύθμιση.

Εξερχόμενος της συνάντησης ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως υπάρχουν ορισμένα ανοιχτά ζητήματα, τα οποία αναμένεται ότι θα κλείσουν τις επόμενες ημέρες. «Το χρονοδιάγραμμα ενεργειών παραμένει εν ισχύ, όπως το έχουμε πει μέχρι τώρα», ξεκαθάρισε ο κ. Στουρνάρας.

Ο ίδιος αποτίμησε θετικά τη στάση της τρόικα λέγοντας πως παρά τις όποιες εντάσεις αυτούς τους δύο μήνες των σκληρών διαπραγματεύσεων, επέδειξαν πνεύμα καλής συνεργασίας, πρότειναν συμβιβαστικές λύσεις. «Είμαι πεπεισμένος ότι κάνουν το καλύτερο δυνατό για να βρεθούν λύσεις στα δύσκολα προβλήματα που, πράγματι, υπάρχουν», σημείωσε.

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Πόουλ Τόμσεν αποχωρώντας από το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε χθες το βράδυ: «Σημειώσαμε σημαντική πρόοδο. Συμφωνήσαμε στα περισσότερα ζητήματα πολιτικής. Τα λίγα που απομένουν αναμένουμε ότι θα καλυφθούν σύντομα».

Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Οικονομικών η τρόικα αναχωρεί σήμερα Πέμπτη και δεν είναι προγραμματισμένο να επιστρέψει, ήτοι οι όποιες εκκρεμότητες θα ρυθμισθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τις επόμενες ημέρες.

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news