facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

«Σώζονται 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα»


Διατηρείται το 40ωρο εβδομαδιαίας εργασίας


Για τις υπό διαπραγμάτευση αλλαγές στα εργασιακά μίλησε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης στον ΣΚΑΪ , στον απόηχο της ατελέσφορης χθεσινής συνάντησής του με τους επικεφαλής της τρόικας και ενόψει της σημερινής κρίσιμης διαβούλευσής του με τους εκπροσώπους της τριμερούς.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι σώζονται οριστικά ο 13ος και 14ος μισθός στο ιδιωτικό τομέα ενώ ο κατώτατος μισθός θα παραμείνει στα 586 ευρώ.

«Είμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο των διαπραγματεύσεων. Δεν θέλω να επιβεβαιώσω ούτε να διαψεύσω την κατάργηση των δώρων στο Δημόσιο. Θα ενημερωθούν και οι 3 πολιτικοί αρχηγοί της κυβέρνησης για τις τελικές συζητήσεις και αυτοί θα αποφασίσουν».

Ο Γιάννης Βρούτσης υποστήριξε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μην πειραχτούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν μειώσεις τόσο στις κύριες όσο και στις επικουρικές συντάξεις άνω των 1000 ευρώ ενώ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκεται και η αύξηση των ορίων ηλικίας κατά δύο χρόνια. 

Το 40ωρο εβδομαδιαίας εργασίας «δεν αλλάζει», «είναι αδιαπραγμάτευτο» και αποτελεί «σταθερή κυβερνητική θέση» καθώς δεν μπορούμε ακόμα να αξιολογήσουμε τις αλλαγές που εφαρμόστηκαν πρόσφατα στις εργασιακές σχέσεις δήλωσε ο κ. Βρούτσης. 

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκεται το ζήτημα των μειωμένων αποζημιώσεων σε περίπτωση απόλυσης στον ιδιωτικό τομέα αλλά και το μειωμένο διάστημα προειδοποίησης. Ωστόσο τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί.

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι δεν θίγεται η σύνταξη του ΟΓΑ και ότι δεν διαψεύδεται ούτε επιβεβαιώνεται η κατάργηση των δώρων των συνταξιούχων Δημοσίου από το 2013.

Όπως είπε, το ζήτημα είναι υπό διαπραγμάτευση καθώς εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής, όπως και όλες οι μειώσεις συντάξεων και μισθών

Επί τάπητος έχει τεθεί τέλος και το ζήτημα του ΕΚΑΣ.

Σύμφωνα με τον υπουργό εργασίας η Ελλάδα βρίσκεται στο τελευταίο δύσκολο στάδιο, δεν μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό.

«Πρέπει να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα και θα το κάνουμε. Το κλίμα στην Ευρώπη αλλάζει υπέρ μας, ξαναβρίσκουμε την χαμένη μας αξιοπιστία» κατέληξε ο κ. Βρούτσης.


 newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news