facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

«Σαμποτάζ για την ελληνική πίστα F1»

Σαμποτάρισμα στην προσπάθεια της Ελλάδας να δημιουργήσει την πρώτη πίστα Φόρμουλα 1 στη χώρα μας, στην περιοχή του Πειραιά, καταγγέλλει ο οργανισμός Dielpis Formula 1, μετά τα δημοσιεύματα για εμπλοκή Τούρκου επενδυτή.

Μερίδα του τουρκικού Τύπου έκανε λόγο για εμπλοκή Τούρκου επενδυτή στο σχέδιο Dielpis Formula 1 που έχει σαν σκοπό την δημιουργία πίστας F1 στον Πειραιά και ο οργανισμός μέσω του αρχιτέκτονα Αθανάσιου Π. Παπαθεοδώρου πήρε θέση για το θέμα με σχετική ανακοίνωση, στην οποία γίνεται λόγος για ενέργειες που έχουν σαν σκοπό το σαμποταρίσμα της ελληνικής προσπάθειας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Dielpis Formula 1:

«Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα μερίδας του Τουρκικού Τύπου ότι δήθεν ζητήθηκε οικονομική και τεχνική βοήθεια από Τούρκο επενδυτή και συγκεκριμένα από τον κ. Μουμτάζ Ταχιντσιόγλου για το protject DIELPISFORMULA1 δηλώνουμε τα ακόλουθα:
1) Η DIELPISFORMULA1 είναι ο αποκλειστικός κύριος των δικαιωμάτων πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας (πρωτότυπη ιδέα, αρχιτεκτονικά σχέδια, επιχειρηματικό σχέδιο, σήμα, τεχνογνωσία) της πρότασης που κατατέθηκε σε Ελληνικές αλλά και διεθνείς αρμόδιες υπηρεσίες (ΕΛΠΑ, FIA). Ως εκ τούτου, είναι ο μόνος αρμόδιος φορέας να διαπραγματεύεται με πιθανούς επενδυτές.

2) Η DIELPISFORMULA1 είναι προϊόν του Ελληνικού σχεδιασμού και έχει ήδη υιοθετηθεί από την ΕΛΠΑ και την Ελληνική Πολιτεία.

3) Η επιλογή για τη χωροθέτηση της πίστας στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και όλων των επιμέρους τεχνικών λεπτομερειών, έχει γίνει μετά από πολυετή μελέτη, και θεωρείται ιδανική έχοντας δική της ταυτότητα. Συνεπώς ΔΕΝ χρειαζόμαστε βοήθεια και συμβουλές από ανθρώπους που απέτυχαν παταγωδώς στο σχεδιασμό της εμπορικής διαχείρισης όπως συνέβη στη πίστα της Κωνσταντινούπολης. Προφανώς η δήθεν εμπλοκή Τούρκου επενδυτή εξυπηρετεί εκείνους μόνον που επιθυμούν τη συνέχιση της λειτουργίας της πίστας της Κωνσταντινούπολης.

4) Δηλώνουν ότι η DIELPISFORMULA1 ουδέποτε παραβρέθηκε σε οιαδήποτε συνάντηση με Τούρκο επενδυτή, ούτε διαπραγματεύτηκε την εκχώρηση των δικαιωμάτων της.

5) Η DIELPISFORMULA1 έχει παρουσιάσει το σχέδιο πίστας F1 αλλά και γενικότερες ιδέες ανάπτυξης της περιοχής, στον Δήμο Δραπετσώνας-Κερατσινίου, προσβλέποντας στην οικονομική συνδρομή πρωτίστως από Έλληνες επενδυτές, συνεπώς σε κάθε αναφορά σε δήθεν βοήθεια από Τούρκο επενδυτή αποτελεί σενάριο φαντασία και τη ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΜΕ.

Θεωρούμε ότι οι δημοσιογραφικές αναφορές σε παρέμβαση Τούρκου επενδυτή έχει γίνει εκ του πονηρού με σκοπό το σαμποτάρισμα της προσπάθειας για δημιουργία Ελληνικής Πίστας.
Αθήνα 4/8/2012 Αθανάσιος Π. Παπαθεοδώρου Αρχιτέκτων».

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news