facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Είμαστε δεύτεροι στην ανεργία, σύμφωνα με την Eurostat!

Αποθαρρυντικά είναι τα ποσοστά της ανεργίας σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.Η χώρα μας έχει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ. Συγκεκριμένα το ποσοστό της ανεργίας ανήλθε στο 22,5% για τον Απρίλιο του 2012.

Αύξηση 6,3% σημείωσε σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011.

Το μεγαλύτερο ποσοστό στην ΕΕ είναι της Ισπανίας στο 24,8% για τον Ιούνιο.

Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας έχει η Αυστρία με 4,5% και ακολουθεί η Ολλανδία με 5,1%. Γενικά στην ευρωζώνη το ποσοστό ανεργίας έφτασε το 1,2% ενώ στην ΕΕ το 10,4 για τον Ιούνιο του 2012.

Η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στους νέους 52%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Απριλίου ενώ στους άνδρες φτάνει το 20% και στις γυναίκες το 26%.

Παρά τα οικονομικά μέτρα που εφαρμόζονται τα τελευταία δύο χρόνια, το ποσοστό ανεργίας παραμένει στην κορυφή του καταλόγου της Eurostat.

Είναι αναγκαίο να εξεταστεί η αποτελεσματικότητα των μέτρων αν δούμε την αύξηση της ανεργίας και της οικονομικής αδυναμίας των πολιτών να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Είναι απαρραίτητο να ξαναεξεταστεί η κατεύθυνση των μέτρων πριν το ποσοστό της ανεργίας από δεύτερο στην ΕΕ γίνει πρώτο.

aegeantimes

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news