facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

De Volkskrant: «Για τα προβλήματα της Ελλάδας φταίνε οι πολιτικοί και όχι οι μετανάστες»

Τα σενάρια εξόδου της χώρας μας από την Ευρωζώνη αναζωπυρώνει ο Διεθνής Τύπος, φέρνοντας στο προσκήνιο τόσο την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας όσο και την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού από την ΕΛ.ΑΣ.

Η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt σε ρεπορτάζ της με τίτλο: «Τελειώνει σύντομα το οξυγόνο για την Ελλάδα;» σημειώνει χαρακτηριστικά πως οι ελπίδες της χώρας μας για παραμονή στο κοινό νόμισμα, εξανεμίζονται. «Αυτό δείχνει η πρόσφατη αξιολόγηση του οίκου Standard & Poors και οι πολιτικοί προετοιμάζονται για ένα σοβαρό ενδεχόμενο», σημειώνει η εφημερίδα.

Η γερμανική έκδοση των Financial Times θεωρεί πως υπάρχει περίπτωση για νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους. «Το ΔΝΤ ποντάρει σε ένα κούρεμα για την Ελλάδα», είναι η επιγραφή του άρθρου, στο οποίο σημειώνεται ότι: «Πίσω από αυτό το αίτημα του ΔΝΤ κρύβεται ο φόβος μιας χρεοκοπίας και μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Και τα δυο σενάρια είναι πιθανά εάν οι πιστωτές δεν δεχτούν ένα κούρεμα. Μέχρι σήμερα όμως η γερμανική κυβέρνηση αρνείται νέες παραχωρήσεις απέναντι στην Αθήνα».

Με το ίδιο θέμα καταπιάνεται και η Welt σε σχόλιό της η οποία υπογραμμίζει ότι η πρόταση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους έρχεται σε «λάθος στιγμή». «Δεν είναι δείγμα αδυναμίας χαρακτήρα να παραδεχτεί κανείς ότι έκανε λάθος. Αντιθέτως. Αλλά τo να ζητάει κανείς κάποιοι άλλοι να πληρώνουν για αυτόν, δεν είναι δίκαιο. Εάν το ΔΝΤ τώρα διαπίστωσε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει τα χρέη της και ζητάει από τους Ευρωπαίους εταίρους να παραιτηθούν από τις αξιώσεις τους, ίσως και να μην είναι τελείως λάθος. Από την άλλη πλευρά όμως αφήνει κάποιες αμφιβολίες για τις τόσο σημαντικές αξιολογήσεις από την Ουάσινγκτον» αναφέρει η εφημερίδα.

Στην Αυστρία τώρα, η εφημερίδα Die Presse ασχολείται με τον ρόλο που κατέχει η Γερμανία στην κρίση χρέους της Ευρωζώνης. «Η Γερμανία ενισχύθηκε ως οικονομική δύναμη. Την ώρα που η Γαλλία αποδυναμώνεται και η Ιταλία, η Ισπανία, η Ελλάδα πρέπει να πληρώνουν ακριβά επιτόκια, τα γερμανικά επιτόκια εδώ και μήνες βρίσκονται σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο. Αυτό προκαλεί φθόνο όπως και οι γερμανικές εξαγωγές. Το γερμανικό μοντέλο προκαλεί όμως και θαυμασμό. Η εικόνα του προτύπου μπορεί γρήγορα πάντως να μετατραπεί σε μια εχθρική εικόνα. Όπως συμβαίνει και στο σχολείο που οι καλύτεροι δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητοί. Και όπως συμπεριφέρεται η Μέρκελ, τόσο πιο πολύ θα της ασκείται κριτική» αναφέρει η εφημερίδα.

Η ολλανδική εφημερίδα de Volkskrant, τώρα, ασχολείται με την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού από την κυβέρνηση και την ΕΛ.ΑΣ. με την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς». Επίσης σχολιάζει και τις δηλώσεις του υπουργού Δημοσίας Τάξεως, Νίκου Δένδια ο οποίος έκανε λόγο για άνευ προηγουμένου εισβολή μεταναστών στην χώρα μας.

«Με αυτή τη ρητορεία ο πολιτικός μετατρέπει τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους για την ελληνική δυστυχία. Τέτοια λόγια μπορεί να είναι όμως επικίνδυνα. Η Ελλάδα οφείλει την οικονομικής της δυστυχία όχι στους μετανάστες αλλά στους πολιτικούς της» καταλήγει η εφημερίδα.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news