facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Τέλος στις συντάξεις που δεν δηλώνονται στην Εφορία

«Μπλόκο» στη φοροδιαφυγή με αδήλωτες ή πλασματικές συντάξεις στήνει το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών με την αποστολή από το 2013 των έντυπων των φορολογικών δηλώσεων στους συνταξιούχους με προσυμπληρωμένα τα ποσά των συντάξεων.

Η Γενική Γραμματεία θα παραλαμβάνει τις βεβαιώσεις αποδοχών από τα ασφαλιστικά ταμεία και θα συμπληρώνει τον αντίστοιχο κωδικό στο έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης με τα ποσά των συντάξεων και θα το αποστέλλει στους συνταξιούχους.

Σε περίπτωση αμφισβήτησης του αναγραφόμενου ποσού της σύνταξης από τον φορολογούμενο, αυτός θα πρέπει να αποδεικνύει τον ισχυρισμό του προσκομίζοντας τα αναγκαία παραστατικά.

Σύμφωνα με αρμόδιο παράγοντα, με το μέτρο θα μπει τέλος στις περιπτώσεις φοροδιαφυγής με συντάξεις, καθώς οι μέχρι στιγμής έλεγχοι έδειξαν ότι υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις συνταξιούχων που δεν δήλωναν τη δεύτερη ή την επικουρική σύνταξη, ή εμφάνιζαν χαμηλότερα εισοδήματα από τα πραγματικά.

Επισημαίνεται ότι από τις διασταυρώσεις που διενήργησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων στις φορολογικές δηλώσεις των συνταξιούχων με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας προέκυψε πως ένα ποσοστό συνταξιούχων που κυμαίνεται από 5% μέχρι 12%, ανάλογα με το Ταμείο, είτε δεν δήλωναν καθόλου τη σύνταξή είτε δήλωναν μικρότερο ποσό από αυτό που λάμβαναν.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news