facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Κλείνουν πάνω από τα μισά Ειρηνοδικεία της χώρας.

Λόγω των συγχωνεύσεων που σχεδιάζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Σχέδιο «Καλλικράτης» για τα Ειρηνοδικεία της χώρας προωθεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνεις και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Λιγότερα από τα μισά, από τα 301 Ειρηνοδικεία που λειτουργούν σήμερα, αναμένεται να απομείνουν ύστερα από τις συγχωνεύσεις που προβλέπει σχέδιο προεδρικού διατάγματος του υπουργείου, το οποίο θα προωθηθεί για επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου από τις συγχωνεύσεις αναμένεται να εξοικονομηθούν περίπου ένα εκατομύριο ευρώ σε ετήσια βάση. Τις τελευταίες δεκαετίες πολλά ειρηνοδικεία είχαν καταστεί ουσιαστικά ανενεργά αφού πολλές φορές λειτουργούσαν χωρίς δικαστή ή γραμματέα ή υπολειτουργούσαν εξετάζοντας ελάχιστες υποθέσεις το χρόνο.

Την ίδια στιγμή το ελληνικό κράτος καταβάλλει 510 000 ευρώ μόνο για μισθώματα ακινήτων στα οποία στεγάζονται ειρηνοδικεία, χωρίς να υπολογίζονται τα λειτουργικά τους έξοδα.

Από την ενοποίηση αναμένεται να προκύψει πλεονάζων αριθμός σε Ειρηνοδίκες και δικαστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι, σε συνδυασμό με την πρόσληψη 160 νέων Ειρηνοδικών, θα ενισχύσουν τα Ειρηνοδικεία, προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες που θα δημιουργηθούν από τη μεταφορά δικαστικής ύλης σε αυτά από τα μονομελή πρωτοδικεία, όπως προβλέπει ο νόμος 4055/2012.

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news