facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Δένδιας: Η επιχείρηση "Ξένιος Ζευς" θα συνεχιστεί

Για επιχείρηση «ανάκτησης της Αθήνας και αποκατάστασης της νομιμότητας» μίλησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη ο «Ξένιος Ζευς», η μαζική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την απομάκρυνση παράνομων μεταναστών σε Αθήνα και Έβρο.

Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι δεν πρόκειται για μία προσωρινή επιχείρηση και δεν γίνεται με επικοινωνιακά κριτήρια. Δεν θα επιστρέψουμε στην χαώδη κατάσταση του Κέντρου, θα εξαλείψουμε σκηνές που προσβάλλουν τον πολιτισμό της Αθήνας, είπε ο υπουργός σε δηλώσεις που έκανε το Σάββατο.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι επανέρχεται ο θεσμός του αστυνομικού της γειτονιάς.

Οι επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. εστιάστηκαν στις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα, στο Σταθμό Λαρίσης, στην πλατεία Καραϊσκάκη και την οδό Μενάνδρου.

Επίσης, έγιναν έλεγχοι σε σπίτια, καταστήματα και χώρους όπου ζουν -συχνά σε πολύ κακές συνθήκες- αλλοδαποί.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, στην Αθήνα έγιναν 1.500 προσαγωγές και 500 συλλήψεις. Όσοι από τους συλληφθέντες βρίσκονταν παράνομα στη χώρα θα μεταφερθούν στην Αμυγδαλέζα, από όπου απομακρύνθηκαν οι 200 μετανάστες που κρατούνταν εκεί.

Οι τελευταίοι οδηγήθηκαν στις Σχολές της Αστυνομίας στην Κομοτηνή, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία.

Επιχείρηση έγινε και στον Έβρο, όπου πρόσφατα μεταφέρθηκαν και 1.800 συνοριοφύλακες υπό το φόβο νέου κύματος μεταναστών, λόγω και της κατάστασης που επικρατεί στη Συρία. Στην επιχείρηση στον Έβρο συμμετέχουν συνολικά 2.500 αστυνομικοί.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news