facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Στα σκαριά νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις (Βίντεο)

Στην εκπόνηση νομοσχεδίου το οποίο θα περιλαμβάνει 77 διοικητικές πράξεις που θα στοχεύουν στην επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων προχωρά η κυβέρνηση όπως δήλωσε μετά τη νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ο υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Στουρνάρας. «Ενημερωθήκαμε από τον πρωθυπουργό ότι ανέθεσε στον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης τον κ. Μπαλτάκο να φτιάξει ένα νομοσχέδιο με 77 διοικητικές πράξεις που θα διευκολύνουν τις αποκρατικοποιήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας ο οποίος στο ερώτημα αν υπάρχεις κάποιος συγκεκριμένος στόχος για έσοδα από το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων απάντησε κατηγορηματικά: «όχι δεν έχουμε τουλάχιστον για εφέτος».




«Στηρίζουμε και ενθαρρύνουμε αυτή την πορεία και τη νέα διοίκηση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου και πρόσθεσε: «Είναι ένα πρόγραμμα αξιοποίησης και όχι εκποίησης της δημόσιας περιουσίας που συνδέεται με άλλα επενδυτικά προγράμματα, καθώς και με τη δημιουργία θέσεων εργασίας». Επίσης, τόνισε ότι «Πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα ενθαρρυντικό και να γίνει αντιληπτό και στη διεθνή κοινή γνώμη ότι η Ελλάδα δεν είναι ο κακός εταίρος, δεν είναι ο αποσυνάγωγος και δεν είναι και ο αμνός ο αίρων τας αμαρτίας της Ευρωζώνης».



«Η όποια αποκρατικοποίηση θα πρέπει να εξασφαλίζει την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, θέσεις εργασίας, ουσιαστικές επενδύσεις και προφανώς κανόνες και όρους νομιμότητας και διεθνούς διαφάνειας», δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Ο Φώτης Κουβέλης πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης δεν έγινε καμία συζήτηση για κατάργηση των νόμων που αφορούν την ποσόστωση συμμετοχής του δημοσίου και των ιδιωτών στις εταιρίες.

real.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news