facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Επιστολή Δημάρχου Θηβαίων στον Υπουργό Δημοσίας Τάξης για το ζήτημα των Τσιγγάνων και των Μεταναστών.

Τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νικόλαο Δέδια ενημερώνει με επιστολή του ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου, σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή από την παραβατική- εγκληματική συμπεριφορά ομάδων τσιγγάνων που διαμένουν στον καταυλισμό, αλλά και για την αθρόα προσέλευση μεταναστών στη Θήβα και τα χωριά της, που εντάθηκε μετά τα μέτρα που λήφθηκαν για το κέντρο της Αθήνας, ζητώντας του την άμεση και καταλυτική παρέμβαση του Υπουργείου, με την ενίσχυση της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θηβών, καθώς πλέον οι πολίτες αισθάνονται ανασφάλεια τόσο για την ίδια τους τη ζωή όσο και για τις περιουσίες τους.
Ακολουθεί η επιστολή του κ. Δημάρχου :
«Κύριε Υπουργέ

1. Κα’ αρχήν δράττομαι της ευκαιρίας να σας ευχηθώ καλή δύναμη και επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.

2. Ο Δήμος Θηβαίων με τα σχετικά (επισυνάπτονται σε Φ/Α) είχε απευθυνθεί στους προκατόχους σας για το συγκεκριμένο ζήτημα το οποίο, με την παρούσα επιστολή, απευθύνουμε και προς εσάς, και το οποίο ως θέμα κομβικής σημασίας, εκτιμούμε ότι θα πρέπει να τύχει ιδιαίτερης προσοχής στην αξιολόγησή του, ώστε να ληφθούν υπόψη οι ειδικές παράμετροι που το αποτελούν. Συγκεκριμένα θέλω να σας αναφέρω τα παρακάτω τα οποία έχουν άμεση σχέση με το θέμα:

α. Οικισμός Τσιγγάνων

(1) Ο Δήμος Θηβαίων αποτελεί κόμβο της διέλευσης χιλιάδων αυτοκινήτων από Αθήνα προς Αράχωβα- Δελφούς καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους η οποία γίνεται μέσω παρακαμπτηρίου της ΕΟ Αθηνών – Λαμίας προς Λειβαδιά, και η οποία διέρχεται, σε ένα σημείο της, εφαπτόμενη του οικισμού των τσιγγάνων στη θέση «Καζί» του Πυρίου Θηβών, μέσω μίας μικρής γέφυρας. Το σημείο αυτό έχει πλέον καταστεί η «κακιά Σκάλα» της Θήβας, καθώς καθημερινά μικροί τσιγγάνοι, με μορφή «ενέδρας», ακινητοποιούν αυτοκίνητα διερχόμενα και προβαίνουν με τη βοήθεια των ενήλικων συνοδών τους σε ληστείες και άλλες φθορές, ή ανάβουν φωτιές σε λάστιχα και δημιουργούν κυκλοφοριακό κομφούζιο, προκειμένου να πετύχουν τις παράνομες πράξεις τους. Είναι ευχής έργον ότι μέχρι σήμερα δεν έχει προκληθεί σοβαρό τροχαίο ατύχημα αλλά κανείς δεν αποκλείει την έν λόγω πιθανότητα αυτή για το μέλλον, διότι αυτό είναι επόμενο όταν ξαφνικά στο δρόμο εμφανίζονται ανήλικα παιδιά ή βρίσκονται ξαπλωμένα στο οδόστρωμα.


(2) Ο προαναφερόμενος καταυλισμός των τσιγγάνων, στον οποίο εγκαταβιούν περί τα χίλια περίπου άτομα, έχει πλέον καταστεί άσυλο εγκληματιών και παρανόμων και στο οποίο δυστυχώς δεν είναι δυνατό κανείς να διακρίνει τους νόμιμους από τους παράνομους. Η διακίνηση ναρκωτικών, οι κλοπές σε παρακείμενα σπίτια και επιχειρήσεις, αλλά και σε όλη τη Θήβα, οι κλοπές αυτοκινήτων και μηχανημάτων, οι προκλήσεις, οι απειλές και οι εκβιασμοί προς τους κατοίκους του Πυρίου Θηβών και οι άσκοποι πυροβολισμοί από τους διαμένοντες στον οικισμό είναι φαινόμενα τα οποία έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα και είναι προφανές ότι οφείλονται στην έλλειψη επαρκούς αστυνομικής δύναμης η οποία θα λειτουργήσει κατασταλτικά και αποτρεπτικά. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι η ανοχή των συμπεριφορών αυτών από μέρους των κατοίκων έχει ξεπεράσει κάθε όριο και υπάρχει άμεσος κίνδυνος φαινομένων αυτοδικίας.

β. Μετανάστες


(1) Ο Δήμος μας λόγω της άμεσης γειτνίασής του με την Αθήνα αλλά και λόγω ύπαρξης αγροτικών καλλιεργειών και άρα αγροτικής εργασίας, έχει μετατραπεί σε χώρο ανεξέλεγκτης υποδοχής αλλοδαπών, τους οποίους ουδείς μπορεί να ελέγξει εάν βρίσκονται παράνομα ή νόμιμα στη χώρα.

(2) Η αθρόα προσέλευση μεταναστών εντάθηκε μετά τα μέτρα που λήφθηκαν για το κέντρο της Αθήνας τα οποία κάποιοι νόμισαν ότι έτσι έλυσαν το πρόβλημα αυτής πλήν όμως δεν υπολόγισαν ότι αυτό μεταφέρθηκε στην περιοχή μας (Θήβα και χωριά της πρώην επαρχία της). Από προσωπική διαπίστωση η μεταφορά τους στην περιοχή μας έγινε και συνεχίζει, δυστυχώς, να γίνεται τις μεταμεσονύχτιες ώρες με φορτηγά, λεωφορεία, τρένα ή άλλα μέσα.

3. Για άμβλυνση του προβλήματος στα παραπάνω αναφερόμενα ο Δήμος σε συνεργασία με τους κατοίκους (ιδιαίτερα της πόλης της Θήβας) για το θέμα των τσιγγάνων και την βοήθεια του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. (Υποδιεύθυνση Θήβας) κάνει και θα συνεχίσει να κάνει προσπάθειες:

α. Για περισσότερη και καλύτερη αστυνόμευση πέρυξ της περιοχής του οικισμού των τσιγγάνων και σε δρόμους από και προς αυτόν όπου και δημιουργούνται προβλήματα παραβατικότητας με τη διενέργεια από την ΕΛΑΣ συχνών τακτικών ή εκτάκτων ελέγχων από μικτά κλιμάκια.

β. Για μετεγκατάσταση μέρους ή του συνόλου του καταυλισμού, όπου με τη βοήθεια και των κατοίκων του Πυρίου βρισκόμαστε στο στάδιο της έρευνας εξεύρεσης κατάλληλου χώρου. Η εν λόγω μετεγκατάσταση και μετά την εξεύρεση του κατάλληλου χώρου, όπως αντιλαμβάνεσθε, απαιτεί χρόνο και οικονομικό κόστος για υποδομές, ηλεκτροφωτισμό και υδροδότηση. Εδώ θέλω να σας αναφέρω ότι ο οικισμός δημιουργήθηκε την δεκαετία του 1990, σε κτήμα αρχικά ιδιοκτησίας του Δήμου και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε χώρο ενοικιαζόμενο αλλά και σε χώρο που αποκτήθηκε από τους ίδιους τους τσιγγάνους. Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι σημερινό, έχει γίνει πλέον καθεστώς και συγχρόνως όμως “Γκέτο” με ότι αυτό συνεπάγεται και πλέον κατά το κοινώς λεγόμενο “ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ”. Για το θέμα – πρόβλημα πραγματοποιήθηκε στις 27/07/2012 και επίσκεψη στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θήβας όπου παρουσία και κατοίκων του Πυρίου, ζητήθηκε η συνδρομή του στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του.

γ. Για υποβοήθηση του έργου της ΕΛ.ΑΣ. στο θέμα των μεταναστών με υπόδειξη των χώρων όπου διαμένουν παράνομα, προκειμένου να ενεργήσουν σύμφωνα με τους νόμους και τις προβλεπόμενες ισχύουσες διατάξεις. Εδώ θα ήθελα να σας αναφέρω, μετά την ενέργεια που έγινε στην Αθήνα, ότι οι Δημότες της πόλης της Θήβας αλλά και του Δήμου γενικότερα πιστεύουν ότι Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα και για να αλλάξει αυτό θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να αποδειχθεί ότι δεν είναι και παρακαλώ πολύ να μας βοηθήσετε διότι τα πράγματα αγριεύουν και δυσκολεύουν με ανεξέλεγκτες αντιδράσεις και καταστάσεις.

Κύριε Υπουργέ

4. Όλα τα παραπάνω τα οποία για εμένα είναι καθημερινός βραχνάς, όπου υφίσταμαι ταλαιπωρία προσωπική, είναι βέβαιο ότι τα γνωρίζουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου σας (έχουν γίνει γνωστά με τα σχετικά) πλην όμως μετά από πρόσφατα γεγονότα (27/07/2012) που έλαβαν χώρα στο Δημαρχείο του Δήμου και το τελευταίο επεισόδιο (03/08/2012) όπου λίγο έλειψε να γίνει αυτοδικία κρίνω σκόπιμο προκειμένου να αποφύγουμε τη δημιουργία ενός νέου “ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ” να σας επισημάνω τα παρακάτω:


α. Για το θέμα των τσιγγάνων

(1) Η παρέμβαση του Υπουργείου κρίνεται αναγκαία και πρέπει να είναι άμεση και καταλυτική, καθώς πλέον οι πολίτες αισθάνονται μεγάλο έλλειμμα ασφάλειας, αφού οι παράνομοι έχουν όλες τις προϋποθέσεις να διαπράττουν ανενόχλητοι παραβατικές πράξεις σε βάρος των πολιτών και των περιουσιών τους, κάτι το οποίο δεν συνάδει με ένα σύγχρονο και ευνομούμενο δημοκρατικό κράτος και κάτι το οποίο δεν είναι δυνατό να αποδεχθούν οι Δημότες του Δήμου μας.

(2) Για την επίλυση του προβλήματος, μετά από συνεργασία και με την Αστυνομική Υποδιεύθυνση Θήβας, η οποία με φιλότιμες και υπεράνθρωπες προσπάθειες ανταποκρίνεται στο δύσκολο έργο της, και η οποία σύμφωνα με τη σημερινή δύναμή της αυτή υπολείπεται της προβλεπόμενης κατά 48 %, απαιτείται από μέρους σας :

(α) Η ενίσχυση της δύναμης αυτής ή της δημιουργίας τμήματος μεταγωγών με τοποθέτηση ανάλογου προσωπικού καθότι στην περιοχή μας υπάρχουν οι “Γυναικείες Φυλακές Ελαιώνα Θηβών” για τις οποίες την ευθύνη μεταγωγών έχει η εν λόγω Αστυνομική Υποδιεύθυνση.

(β) Η πραγματοποίηση – οργάνωση επιχειρήσεων από ειδικές ομάδες της ΕΛ.ΑΣ. με στόχο να αποκατασταθούν οι συνθήκες ελέγχου στον οικισμό μέχρι την υλοποίηση της παραπάνω πρότασης ενίσχυσης.

β. Για το θέμα των Μεταναστών

Το πρόβλημα, για καλύτερη παρακολούθηση σύμφωνα με τους νόμους θα αμβλυνθεί ή επιλυθεί εφ’ όσον ληφθούν υπόψη τα παραπάνω που αφορούν την ενίσχυση της δύναμης της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θήβας.

5. Τελειώνοντας επειδή πλέον η κατάσταση βρίσκεται σε οριακό σημείο υπέρβασης και απώλειας κάθε ελέγχου:

α. Σας απευθύνω θερμή και ύστατη έκκληση ανταπόκρισης στο αίτημα των κατοίκων του Δήμου Θηβαίων για τα προτεινόμενα στην παράγραφο 4 του παρόντος με στόχο πάντοτε την καλύτερη αστυνόμευση και την ασφάλεια του πολίτη.

β. Σας υποβάλλω την επιθυμία να θέσουμε δια ζώσης από κοινού με τους φορείς του Δήμου και τους τοπικούς βουλευτές, το θέμα σε συνάντηση μαζί σας και σε χρόνο που εσείς θα επιλέξετε.

γ. Σας ζητώ και παρακαλώ όπως τα αιτήματά μας να τύχουν της θετικής αξιολόγησης από μέρους σας αναμένοντας τον ορισμό της συνάντησής μας.

Εκ των προτέρων σας ευχαριστώ θερμά» .

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news