facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

"Σενάριο" δήθεν επεισοδίου στο Αιγαίο, διαψεύδει το ΛΣ

Ανακοίνωση για “δήθεν επεισόδιο” που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα εξέδωσε το ΛΣ. Σύμφωνα με το “σενάριο”, ουκρανικό πλοίο που προσάραξε στα Πρασονήσια εξέπεμψε sos αλλά όλο το ελληνικό σύστημα διάσωσης -σύμφωνα με τον σεναριογράφο- “κοιμόταν” κι έτσι επωφελήθηκαν οι Τούρκοι.
Πως έχει η ιστορία σύμφωνα με το ΛΣ:

“Πρώτες πρωινές ώρες της 11/08/2012, η Λιμενική Αρχή Χίου ενημερώθηκε από στρατιωτικό παρατηρητήριο για την ύπαρξη ύποπτου σκάφους που κινείτο επί της οριογραμμής νοτιοανατολικά των Οινουσσών.
Άμεσα απέπλευσε πλωτό περιπολικό Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. προς την ανωτέρω περιοχή όπου στις 02.35 εντόπισε το εν λόγω σκάφος νοτιοανατολικά της βραχονησίδας «ΠΡΑΣΟΝΗΣΙΑ», εντός ελληνικών χωρικών υδάτων και διαπίστωσε ότι επρόκειτο για τουρκική ακταιωρό.
Συγκεκριμένα η ανωτέρω ακταιωρός είχε προσεγγίσει το Θ/Γ «SELENA» σημαίας Μάλτας, το οποίο είχε προσαράξει στα «ΠΡΑΣΟΝΗΣΙΑ» και ο Κυβερνήτης του οποίου μη γνωρίζοντας ότι βρίσκεται εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, όπως ισχυρίστηκε, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με φίλο του στην Τουρκία, όπου του ανέφερε ότι βρίσκεται σε κίνδυνο. Προφανώς ο φίλος του ως αποδέκτης της τηλεφωνικής κλήσης κινητοποίησε την Τουρκική Ακτοφυλακή. Δεν υπήρξε καμία εκπομπή κινδύνου από το εν λόγω σκάφος στις προβλεπόμενες συχνότητες.
Στο Θ/Γ σκάφος, που είχε αποπλεύσει από την Κωνσταντινούπολη με προορισμό το Μπόντρουμ, επέβαιναν πέντε (05) αλλοδαποί (υπήκοοι Ουκρανίας) εκ των οποίων οι τρεις (03) επιβιβάστηκανμε βοηθητικό σκάφος (tender) στη τουρκική ακταιωρό και η οποία τη στιγμή που έφθασε το πλωτό περιπολικό Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ στη περιοχή απομακρυνόταν με κατεύθυνση την περιοχή του Τσεσμέ.
Εν συνεχεία το πλωτό περιπολικό Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε όλες τις διαδικασίες έρευνας – διάσωσης που προβλέπονται ενώ παράλληλα στο σημείο του συμβάντος έσπευσαν επιπλέον πλωτά περιπολικά Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. από όμορες Λιμενικές Αρχές καθώς και το Ρ/Κ «ΜΙΧΑΛΗΣ» Ν.Χ. 259 με υλικά και μέσα απορρύπανσης με τη βοήθεια του οποίου αποκολλήθηκε το Θ/Γ σκάφος «SELENA». Οι διαδικασίες έρευνας – διάσωσης ολοκληρώθηκαν από τις αρμόδιες Ελληνικές Αρχές, με τη ρυμούλκηση του ανωτέρω Θ/Γ σε τοπικό νεωλκείο στην περιοχή «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΟΛΟΣ» όπου και κατέπλευσε ασφαλώς στις 12.45. Κατά τη διαδικασία αποκόλλησης του σκάφους δεν παρατηρήθηκε ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος”.

Τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις,το ΄χε πει και ο Ο.Έκο ,αλλά αυτός δεν είναι λόγος να φτιάχνουν κάποιοι σενάρια που εξευτελίζουν τη χώρα.

onalert

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news