facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο με «βέτο» Κουβέλη-Βενιζέλου

Τη δέσμευση ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο επανέλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ B.Βενιζέλος μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών, λέγοντας πως η προηγούμενη κυβέρνηση είχε μία «αρνητική εμπειρία» με την εφεδρεία. Κατηγορηματικά αντίθετος με την εργασιακή εφεδρεία εμφανίστηκε και ο Φ.Κουβέλης.

Βγαίνοντας από τη σύσκεψη χθες το απόγευμα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος πως δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο λέγοντας «πως η δέσμευση ισχύει απολύτως».

«Είχαμε μία αρνητική εμπειρία με την εργασιακή εφεδρεία» είπε ο Ευ.Βενιζέλος. «Ήταν μία αναγκαστική κατάσταση που δεν ήταν ποτέ επιθυμία της κυβέρνησης» σημείωσε.

Τη ρητή αντίθεση της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε από την πλευρά του ο Φ.Κουβέλης: «Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος στο θέμα της εργασιακής εφεδρείας» είπε μετά τη σύσκεψη, λέγοντας πως «όχι μόνο δεν δημιουργεί δημοσιονομικό όφελος αλλά σπρώχνει και συμπολίτες μας στην ανεργία».



«Αποδείχθηκε, στο βαθμό που εφαρμόστηκε, πως ήταν ένα φιάσκο, και δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσω με ένα φιάσκο» είπε χαρακτηριστικά ο Φ.Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης, μάλιστα, απευθύνθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης με αυστηρό ύφος προς τον παρόντα υπουργό Οικονομικών, κατηγορώντας τον ότι με τη συγκεκριμένη παρέμβασή του παραβιάζεται η πολιτική συμφωνία για την κυβέρνηση συνεργασίας, που δεν προβλέπει απολύσεις ή εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο.

«Αν είναι να κάθομαι σε αναμμένα κάρβουνα όταν κάνετε δηλώσεις, τότε να μη γίνονται συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών...» επέκρινε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τον κ. Στουρνάρα, ενώ απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό φέρεται ότι πρόσθεσε πως «δεν έχει νόημα να συναντιόμαστε και να συζητάμε για ζητήματα που είναι έξω από τη συμφωνία».

Ο κ. Σαμαράς παρενέβη πυροσβεστικά, προτείνοντας να μην απασχολήσει τη χθεσινή συνάντηση το θέμα της εφεδρείας, με αποτέλεσμα να επανέλθει η συζήτηση στο ζήτημα των ναυπηγείων για το οποίο υπήρχε κοινός τόπος.

Ιδιαίτερα ενοχλημένος από την παρέμβαση Στουρνάρα εμφανίζεται ο κ. Μανιτάκης, ο οποίος συμμετέχει στο κυβερνητικό σχήμα με υπόδειξη της ΔΗΜΑΡ. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θεωρεί ότι παρακάμφθηκε σε ένα θέμα που είναι δική του αρμοδιότητα και κυβερνητικά στελέχη θεωρούν ότι συνέβαλε στη χθεσινή «έκρηξη» του κ. Κουβέλη.

Μετά τη χθεσινή επεισοδιακή σύσκεψη, επιτελικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ εκτιμούν ότι το σχέδιο της εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο θα εγκαταλειφθεί, κυρίως επειδή ο κ. Σαμαράς επενδύει, όπως λένε, στον εξισορροπητικό ρόλο του κ. Κουβέλη.

Αλλά τόσο από το πρωθυπουργικό επιτελείο όσο και από το υπουργείο Οικονομικών διαμηνύουν ότι, παρά τις χθεσινές αναταράξεις, η πρόταση παραμένει στο τραπέζι.

Κύκλοι του Μαξίμου σχολίαζαν ότι οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης έχουν συμφωνήσει στην ανάγκη να βρεθούν τα 11,5 δισ. και τόνιζαν με έμφαση ότι «δεν έχουν προβάλει εναλλακτικές προτάσεις», ενώ και ο κ. Στουρνάρας κατέστησε σαφές ότι το σχέδιο της εφεδρείας δεν μπαίνει στο συρτάρι

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος περιορίστηκε να πει πως αναζητούνται οι «καλύτερες λύσεις». Ο πρωθυπουργός, ανέφερε, θα ενημερωθεί στις 16:00 την Τετάρτη στο υπουργείο Οικονομικών για το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ.

Το ζήτημα των ναυπηγείων

Στη διάσκεψη συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα των ναυπηγείων και αποφασίστηκε, όπως ανέφερε αργότερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης, άμεσα να οριστεί συντονιστής υψηλού επιπέδου για το χειρισμό του θέματος και συντονισμό των αρμόδιων υπουργείων.

«Αποφασίσαμε από τις συζητήσεις να περάσουμε στην πράξη» είπε ο υπουργός, έχοντας σημειώσει νωρίτερα ως «οξύμωρο» το ότι «ενώ έχουμε το μεγαλύτερο στόλο, κινδυνεύουμε να κλείσουν όλα τα ναυπηγεία». Η επιλογή του προσώπου για τον συντονισμό θα γίνει άμεσα, σύμφωνα με τον Κ.Χατζηδάκη.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε αναφέρει πως θα συνεχιστεί η πολιτική που έχει ακολουθηθεί με στόχο τη διάσωση της ναυπηγικής βιομηχανίας, την προώθηση των προγραμμάτων του Ναυτικού και τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας.

I-Reporter

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news