facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης: Σε εμπόλεμη κατάσταση για τους μετανάστες

Δριμεία επίθεση στον υπουργό Δημοσίας Τάξης Νίκο Δένδια εξαπέλυσε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, με αφορμή την απόφαση του υπουργού για μεταφορά... παράνομων μεταναστών στις σχολές των δόκιμων αστυφυλάκων της Ξάνθης, του Διδυμοτείχου και της Κομοτηνής.

«Ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Νίκος Δένδιας θέλει να μετατρέψει το αθηναϊκό πρόβλημα της μετανάστευσης σε θρακιώτικο πρόβλημα» δήλωσε στον ΣΚΑΪ.

«Είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπάκης, προαναγγέλλοντας κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των κατοίκων και νέα συγκέντρωση για το θέμα σήμερα Τετάρτη στην Κομοτηνή. Παράλληλα, χαρακτήρισε τον κ. Δένδια αναξιόπιστο, καθώς όπως είπε, δεν έχει δώσει χρονοδιάγραμμα για πόσο διάστημα θα λειτουργούν ως κέντρα κράτησης οι σχολές.

«Ο υπουργός Δημοσίας Τάξης είναι αναξιόπιστος, δεν τον πιστεύω ό,τι και να λεει ούτε το θέμα της προσωρινότητας των σχολών αστυφυλάκων σε κέντρα κράτησης για 30 ή 60 ημέρες» δήλωσε.



«Έχουμε ήδη προβλήματα στην περιοχή όπως διαφορετικές θρησκείες» πρόσθεσε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Ο κ. Δένδιας είχε την Τρίτη συνάντηση με φορείς της Θράκης σε μια προσπάθεια να κάμψει τις αντιδράσεις τους για τη μεταφορά των παράνομων μεταναστών.

Δραματική έκκληση στην ελληνική κοινωνία, και στις τοπικές κοινωνίες ειδικότερα, για συνεργασία με την πολιτεία για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του μεταναστευτικού απηύθυνε τη Δευτέρα μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Δημοσίας Τάξης.

«Η επίλυση του μεταναστευτικού είναι πρόκληση εθνικού μεγέθους. Είμαστε στα όρια της κατάρρευσης, Αν δεν δημιουργήσουνε ένα συνολικό δίκτυο διαχείρισης της παράνομης μετανάστευσης θα καταρρεύσουμε» δήλωσε ο κ. Δένδιας, αναφερόμενος στις έντονες αντιδράσεις στη Θράκη για τη μεταφορά μεταναστών στις σχολές δόκιμων αστυφυλάκων στη Θράκη.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news