facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Βρούτσης: Καμία παροχή σε συνταξιούχους χωρίς ΑΜΚΑ και ΑΦΜ

Με επείγουσα εγκύκλιο, που έστειλε σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ζητά τη συγκέντρωση όλων των αρχείων των συνταξιούχων των Ταμείων και τη διασταύρωση των δεδομένων με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Βασική επιδίωξη είναι να αποκαλυφθούν όλες οι παράνομες συντάξεις, να εντοπιστούν οι διπλές και τριπλές συντάξεις που υπερβαίνουν τα νόμιμα όρια καταβολής, να διασφαλιστεί ότι όλα αυτά τα εισοδήματα δηλώνονται και φορολογούνται και να διαπιστωθεί αν όλες οι συνταξιοδοτικές παροχές καταβάλλονται με νόμιμο τρόπο.

Εφεξής, επισημαίνει το υπουργείο σε σχετική ανακοίνωση, καμία ασφαλιστική παροχή δεν θα δίνεται χωρίς τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης και τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου.

Σύμφωνα με το υπουργείο, είναι η πρώτη φορά που διενεργείται ένας τόσο εκτεταμένος και σε βάθος έλεγχος των συνταξιοδοτικών παροχών, καθώς, όπως λέει, «μέχρι τώρα υπήρχε ένα "τυφλό" ασφαλιστικό σύστημα και κανένα ταμείο δεν "έβλεπε" τις παροχές και τις συντάξεις που έδιναν τα άλλα ταμεία στους δικούς του ασφαλισμένους με αποτέλεσμα να χάνονται πολύτιμοι πόροι σε παροχές που δεν έπρεπε να δίνονται και σε φόρους ή σε εισφορές που δεν καταβάλλονταν».

Στόχος του υπουργείου, όπως αναφέρει, είναι από την 1η Ιανουαρίου 2013 να έχει εξυγιανθεί πλήρως το σύστημα συνταξιοδοτικών παροχών από «μαϊμού» συντάξεις και απώλεια πόρων.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news