facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Τι σχεδιάζεται για τιμολόγια και αγορά ενέργειας

Μέσα στην ευρύτερη διαπραγμάτευση που θα πραγματοποιήσει η κυβέρνηση με την τρόικα θα ενταχθούν και οι εκκρεμότητες για τα ενεργειακά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Εuro2day, αυτό προέκυψε κατά τη χθεσινή πρώτη συνάντηση που είχαν δύο από τα ανώτατα στελέχη της με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ.

Ειδικότερα, τα θέματα που αφορούν το άνοιγμα της αγοράς λιγνίτη και το περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού θα συνδυαστούν με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΥΠΕΚΑ επεξεργάζεται τα σενάρια για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, σε στενή συνεργασία με το Ταμείο Αξιοποίησης Περιουσίας του Δημοσίου.

Σε ό,τι αφορά την τιμολογιακή πολιτική στο ηλεκτρικό ρεύμα και την υποχρέωση απέναντι στους δανειστές για εφαρμογή τιμολογίων που θα αντανακλούν το πραγματικό κόστος ανά κατηγορία καταναλωτών μέχρι τον Ιούνιο του 2013, από το υπουργείο επισημάνθηκε ανεπισήμως ότι το ζήτημα εξετάζεται σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί πως έχει τεθεί το πρόβλημα διαμόρφωσης του συνόλου του λογαριασμού ηλεκτρικού, το οποίο περιλαμβάνει και τέλη άσχετα με τον ηλεκτρισμό (δημοτικά, ΕΡΤ, χαράτσι ακινήτων).

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news